Ομογενής ενδέχεται να είναι ένας εκ των γερουσιαστών του κόμματος One Nation

Αυστραλία.- Ένας ομογενής, ο Πίτερ Γεωργίου, υποψήφιος του κόμματος One Nation, ίσως είναι ένας εκ των τεσσάρων γερουσιαστών που εκλέγει το ακροδεξιό κόμμα που θα εισέλθει στην Άνω Βουλή, «συνοδεύοντας» την αρχηγό του, Pauline Hanson.

Πέντε περίπου εβδομάδες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, η Αυστραλιανή Εκλογική Επιτροπή απεφάνθη στις αρχές της εβδομάδας, ότι οι δύο τελευταίες έδρες της Γερουσίας από την Πολιτεία της Δ. Αυστραλίας ανήκουν πλέον η μία στο κόμμα των Πρασίνων και η άλλη στο One Nation.

peter

Ο Πίτερ Γεωργίου

Παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος του One Nation που κερδίζει την έδρα στη Δ. Αυστραλία είναι ο παραγωγός Rod Culleton, το αν τελικά θα γίνει δεκτός στην Γερουσία είναι ακόμα άγνωστο. Ο Culleton έχει ποινικό μητρώο από αδίκημα που διέπραξε στην Ν.Ν. Ουαλία, ενώ παράλληλα εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη και στη Δυτική Αυστραλία για κλοπή αυτοκινήτου αξίας $27,000, υπόθεση η οποία δεν έχει ακόμα πάει στο δικαστήριο.

Αν όμως λόγω του βεβαρημένου ποινικού του μητρώου αμφισβητηθεί η καταλληλότητα του Culleton να αναλάβει το δημόσιο αξίωμα του γερουσιαστή, τότε το χρίσμα θα πάει στον πρώτο επιλαχόντα υποψήφιο του κόμματος ο οποίος είναι ο ομογενής Πίτερ Γεωργίου, που είναι και γαμπρός του Culleton,

καθώς ο δεύτερος είναι παντρεμένος με την αδελφή του Πίτερ Γεωργίου, Ιωάννα.

Να αναφέρουμε σ’ αυτό το σημείο, ότι πολλοί αναλυτές του εκλογικού αποτελέσματος θεωρούν πολύ πιθανό το κόμμα της Pauline Hanson να εκλέξει τρεις γερουσιαστές στην ομοσπονδιακή Άνω Βουλή.

Εν τω μεταξύ, όπως προαναφέραμε, τη δεύτερη έδρα που έως και τις αρχές της εβδομάδας απέμενε υπό αμφισβήτηση στη Δ. Αυστραλία, κέρδισε η υποψήφια των Πρασίνων, Rachel Siewert, η οποία εκλέγεται για πρώτη φορά.

Καθώς διαφαίνεται, το Σώμα, εκτός από τους γερουσιαστές του Συνασπισμού, του Εργατικού Κόμματος και τους εννέα γερουσιαστές των Πρασίνων, θα πλαισιώνεται και από 10 «ανεξάρτητους». Αυτοί είναι ο Νίκος Ξενοφών και δύο ακόμα υποψήφιοι του κόμματός του, η ανεξάρτητοι Jacquie Lambie από την Τασμανία, οι τρεις γερουσιαστές που πιθανολογείται ότι θα εκλέξει το κόμμα One Nation -συμπεριλαμβανομένης της Pauline Hanson-, ο ραδιοσχολιαστής Derryn Hinch και δύο ακόμα γερουσιαστές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματος από τη Ν.Ν. Ουαλία και το Queensland.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η καταμέτρηση των ψήφων για την Άνω Βουλή αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ολοκληρωθεί αύριο, οπότε και θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

πηγή:neoskosmos.com