ΥΠΠΟΑ: Δεν κινδυνεύει η επένδυση στο Ελληνικό-Δήμαρχος Ελληνικού: Σοβαρότητα

Αθήνα.- Για «σειρά καταστροφολογικών δημοσιευμάτων» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό. Το υπουργείο υποστηρίζει πως η πρόταση κήρυξης – οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου αφορά σε μία ευρύτερη περιοχή στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, περιλαμβάνοντας τμήμα της επένδυσης στο Ελληνικό και όχι ολόκληρη την επένδυση.

Αναφέρει, επίσης, ότι: στο σύνολο της περιοχής έχουν ανασκαφεί στο παρελθόν και υπάρχουν ορατές αρχαιότητες που ανήκουν στους αρχαίους Δήμους Αλιμούντος και Ευωνύμου η κήρυξη – οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν δεσμεύει την περιοχή ούτε μεταβάλλει επί τα χείρω τους συνήθεις όρους που ισχύουν γενικότερα από την πλευρά του αρχαιολογικού νόμου για δημόσια και ιδιωτικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα και η μόνη υποχρέωση που προκύπτει από την κήρυξη είναι ότι τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή που οριοθετείται, πρέπει να εγκρίνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από γνώμη του αρμόδιου Συμβουλίου, και να παρακολουθούνται από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

“Πρέπει να υπάρξει επιτέλους σοβαρότητα γιατί η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλο εμπαιγμό και ούτε ανέχεται αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τον χώρο μίζερο, εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο” αναφέρει ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει το σύνολο σχεδόν του πρ. Αεροδρομίου αρχαιολογικό χώρο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Απορίας άξιο είναι πως έπειτα από 15 χρόνια το Υπ. Πολιτισμού λίγο πριν από την κύρωση της Συμφωνίας στην Βουλή μεταξύ του Ελληνικού κράτους και του Επενδυτή, ανακαλύπτει πως το μεγαλύτερο μέρος τους πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού αποτελεί αρχαιολογικό χώρο!!! Πρέπει να υπάρξει επιτέλους σοβαρότητα γιατί η τοπική κοινωνία δεν αντέχει άλλο εμπαιγμό και ούτε ανέχεται αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τον χώρο μίζερο, εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο επένδυση στο Ελληνικό, η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, θα προσφέρει στον τόπο μας ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ ότι δεν θα αφήσουν κάποιους παράγοντες να παίξουν παιχνίδια με την επένδυση που θα αλλάξει προς το καλύτερο την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας.