Και η Ομογένεια έχει τον Ολυμπιονίκη της!

(Περιληπτική αναδημοσίευση)

ΗΠΑ.- Ο 22χρονος ομογενής Αλέξανδρος Μασιαλάς από την πόλη του Αγίου Φραγκίσκου Καλιφόρνιας, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στην ξιφασκία και βέβαια αγωνίστηκε με την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς με τον πατέρα και προπονητή του Γρηγόρη.

Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς με τον πατέρα και προπονητή του Γρηγόρη.

Τονίζεται ότι ο κ. Μασιαλάς έγραψε ιστορία διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν 32 χρόνια να πάρουν μετάλλιο στο αγώνισμα της ξιφασκίας. Το χρυσό μετάλλιο το πήρε ο Ντανιέλε Γκαρότζο για την Ιταλία.

Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς είχε καλή απόδοση στους 32 και τους 16 από όπου προκρίθηκε με ευκολία. Συνάντησε δυσκολία στα προημιτελικά έναντι στον Τζιόρτζιο Αβόλα, επίσης από την Ιταλία. Βρέθηκε να χάνει, αλλά τελικά προηγήθηκε με 7 συνεχόμενους πόντους παίρνοντας τη νίκη με 15-14.

Στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον Βρετανό, Ρίτσαρντ Κρουζ, 4 φορές Ολυμπιονίκη τον οποίο κέρδισε 15-9 ώστε να φτάσει στον τελικό.

Το σκορ στον τελευταίο αγώνα ήταν ισόπαλο 7-7 πριν ο Γκαρότζο πετύχει 7 συνεχόμενους πόντους. Εχοντας βρεθεί πίσω με 8-14 ο Αλέξανδρος Μασιαλάς, κατάφερε να πετύχει ακόμη 3 συνεχόμενους πόντους, αλλά ο Ιταλός στη συνέχεια με έναν πόντο, εξασφάλισε το χρυσό. Τονίζεται ότι η τελευταία φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισαν μετάλλιο στην ξιφασκία αντρών ήταν το 1984 με τον Πίτερ Ουέστμπρουκ.

Ο Αλέξανδρος Μασιαλάς γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1994, στην πόλη του Αγίου Φραγκίσκου Καλιφορνίας, εκ των γονέων του κ. Γρηγορίου Μασιαλά ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη και της κυρίας Xhwan-Hui-Chen και σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Stanford University στην Καλιφόρνια.

Θόδωρος Καλμούκος

Πηγή:ekirikas.com