Γ. Αλαφούζος για την παραγγελία δέσμευσης της περιουσίας του -ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα.- Τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου διέταξε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Μεγάλου Πλούτου στο πλαίσιο οικονομικής έρευνας.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος τονίζει:

Μου κοινοποιήθηκε, πριν από λίγο σήμερα, απόφαση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πάνου Αθανασίου, με την οποία γνωστοποιείται η παραγγελία του για δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων για «πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή». Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στην διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών. Τα κέντρα αυτά είναι γνωστά και, εδώ και χρόνια, αντιμάχονται λυσσωδώς τις δραστηριότητες μου στην Ελλάδα (ΣΚΑΪ και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ).Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευση του. Έχω επανειλημμένα δηλώσει και το υπογραμμίζω και τώρα ότι όλα τα έσοδα μου προέρχονται από ναυτιλιακές δραστηριότητες στο εξωτερικό. Οι μόνες δραστηριότητες που διατηρώ στην Ελλάδα είναι οι επενδύσεις που έχω κάνει στα μέσα ενημέρωσης εδώ και 26 χρόνια και συνεχίζω να κάνω μέχρι σήμερα, καθώς και η συμμετοχή μου τα τελευταία 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Καταλήγοντας ο Γιάννης Αλαφούζος σημειώνει:

Το γεγονός ότι η υπόθεση αυτή προαναγγέλθηκε και ενεργοποιείται στην σημερινή συγκυρία, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου και, προφανώς, λίγες μέρες πριν την διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες, το αφήνω στην ελεύθερη κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.

Ανακοίνωση με… ερωτηματικά από ΝΔ

Την αρχή έκανε η Νέα Δημοκραρία, η οποία άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για τον έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο, αναφέροντας πως “είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης. Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό…

Όλη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” κ. Γιάννη Αλαφούζο.

Ο έλεγχος πρέπει να γίνει.
Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης.
Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό».

Απάντηση Μαξίμου με κάλεσμα για… αυτοκριτική

Λίγο αργότερα ήρθε και η -αναμενόμενη- απάντηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο, με το Μαξίμου να τονίζει πως η ΝΔ έχει ευθύνες για την ανομία του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου και να παροτρύνει τη “γαλάζια παράταξη” να προβεί σε αυτοκροτική.

Χαρακτηριστικά το Μαξίμου αναφέρει:

Η ΝΔ και η ηγεσία της είναι ιστορικά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική”.