Τουρκία: Φυγάδες στην Ιταλία οι ακόλουθοι της πρεσβείας στην Ελλάδα

Άγκυρα
Επιβεβαιώνοντας ότι εξαφανίστηκαν δύο ακόλουθοι στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα,, για τους οποίους υπήρχαν υπόνοιες ότι πρόσκεινταν στους πραξικοπηματίες της 15ης Ιουλίου, η Άγκυρα ανέφερε πως πιστεύει πως έχουν διαφύγει στην Ιταλία ήδη από την περασμένη εβδομάδα.

Κρούσματα και σε άλλες διπλωματικές αποστολές, «η προσθεσμία να επιστρέψουν είναι μέχρι σήμερα, Πέμπτη» λέει η τουρκική κυβέρνηση.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters το μεσημέρι της Πέμπτης, πως δύο ακόλουθοι της πρεσβείας στην Ελλάδα «διέφυγαν στην Ιταλία στις 6 Αυγούστου». Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα, πρόκειται για τον στρατιωτικό και τον ναυτικό ακόλουθο.

«Θα επικοινωνήσουμε με τις ιταλικές Αρχές για να οδηγηθούν στην Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός.

Προσέθεσε ότι «ορισμένοι διπλωμάτες διαφεύγουν μετά την ανάκλησή τους», λέγοντας επίσης πως δύο τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι στο Μπανγκλαντές διέφυγαν στη Νέα Υόρκη.

«Όσοι διαφεύγουν έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα να επιστρέψουν, ειδάλλως θα κινηθούμε νομικά» είπε ο Τσαβούσογλου μιλώντας την Πέμπτη στο τουρκικό NTV.

Ενδιάμεσα, αναφορές υποστήριζαν πως είχε διαφύγει και ακόλουθος στην τουρκική πρεσβεία στη Βοσνία, κάτι ωστόσο που στη συνέχεια διέψευσε η εκεί τουρκική διπλωματική αποστολή.

Newsroom ΔΟΛ