Νεκρός ο επικεφαλής της ISIS σε Αφγανιστάν, Πακιστάν

Καμπούλ, Αφγανιστάν.- Ο ηγέτης οργάνωσης-παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό από αμερικανικό drone σε ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο αφγανός πρεσβευτής στο Πακιστάν.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ηγέτης της ISIS στο Χορασάν, Χαφίζ Σαΐντ Χαν, μαζί με ανώτερους αξιωματούχους και μαχητές σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στις 26 Ιουλίου στην περιοχή Κοτ, στην επαρχία Ναγκαχάρ» είπε ο αφγανός πρεσβευτής στο πρακτορείο Reuters.

Ο αφγανός πρεσβευτής είπε ότι ο επικεφαλής της ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν σκοτώθηκε από αμερικανικό drone   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ο αφγανός πρεσβευτής είπε ότι ο επικεφαλής της ISIS σε Αφγανιστάν και Πακιστάν σκοτώθηκε από αμερικανικό drone (Φωτογραφία: Reuters )

Αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο Χαφίζ Σαΐντ Χαν σκοτώθηκε σε πλήγμα στις 26 Ιουλίου.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπό αμερικανικής ηγεσίας συνασπισμού στην Καμπούλ είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, τονίζοντας ότι αυτές βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο Καν, πρώην μέλος των Ταλιμπάν στο Πακιστάν είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Νωρίτερα μέσα στο 2016 υπήρξαν πληροφορίες για τον θάνατό του, οι οποίες, όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν.

Newsroom ΔΟΛ