Ρουσόπουλος: Μόνο σε Κονγκό ή Β.Κορέα συναντάμε τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

Αθήνα.- «Τέσσερις μόνο άδειες καναλιών συναντάμε σε χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, η Σομαλία, η Σενεγάλη, το Κονγκό και η Βόρεια Κορέα» τονίζει σε άρθρο του στην Καθημερινή ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνει πως ο περιοριστικός αριθμός των τεσσάρων αδειών είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη και αποκαλύπτει πρόθεση ελέγχου του τοπίου. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Ο πρώην υπουργός εκτιμά μάλιστα ότι «το πολυδιαφημιζόμενο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης μυρίζει αστυνόμευση και κρατική ποδηγέτηση συνοδευόμενη από κυνήγι μαγισσών».

«Τα ποιοτικά κριτήρια σε αυτή την πρώτη φάση δεν μπορεί παρά να αναφέρονται στα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων και όχι στο περιεχόμενο του τηλεοπτικού προγράμματος που δεν έχουμε δει ακόμη. Όχι μόνο στην οικονομική τους επιφάνεια, αλλά και στη συμπεριφορά τους στον δημόσιο βίο της χώρας, τη στάση απέναντι στους εργαζομένους για όσους διατηρούν ήδη επιχειρήσεις, αλλά και την εταιρική τους ευθύνη έναντι του κοινωνικού συνόλου» τονίζει.

Newsroom ΔΟΛ