Ο Γιαννιώτης δίδαξε ήθος στο Ρίο – Αρνήθηκε να κάνει ένσταση! -Συγχαρητήρια της ηγεσίας

Ρίο.- Με μια κίνηση σπάνιου ήθους, ο Σπύρος Γιαννιώτης «μπλόκαρε» την ένσταση που κατέθεσαν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το μετάλλιο.

Η ΕΟΕ έκανε ένσταση ζητώντας να δοθούν δύο χρυσά μετάλλια ένα στον ολλανδό και ένα στον Γιαννιώτη, με τον Ελληνα αθλητή, ωστόσο, να διαφωνεί και να επιμένει να μην κατατεθεί.

Η Επιτροπή «πάτησε» στο δεδικασμένο των 3 αργυρών μεταλλίων στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Η υπόθεση, ωστόσο, δεν είναι εύκολη, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής του Έλληνα Ολυμπιονίκη, Νίκος Γέμελος.

«Δεν έχουμε τύχη, δύσκολα θα κερδηθεί αυτή η ένσταση», δήλωσε ο κ. Γέμελος.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης, ωστόσο, όταν πληροφορήθηκε ότι έχει κατατεθεί ένσταση από την ελληνική πλευρά για το μετάλλιό του, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα, τόνισε πως θέλει οι αγώνες να κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων.

 

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη απέστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η μεγάλη Ολυμπιακή σας καταξίωση μας κάνει όλους υπερήφανους όχι μόνο για την τεράστια επιτυχία σας, αλλά και για το αθλητικό πρότυπο που εκπροσωπείτε, το οποίο είναι και πραγματικό πρότυπο ζωής. Θερμά συγχαρητήρια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουρός

«Θερμά συγχαρητήρια στον Σπύρο Γιαννιώτη για την κατάκτηση του Ασημένιου στα 10χλμ. κολύμβησης. Συγκλονιστική η προσπάθειά του» έγραψε στο twitter ο πρωθυπουργός.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης

«Τρομερό» χαρακτήρισε, εξάλλου, τον Έλληνα πρωταθλητή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τρομερός Σπύρος Γιαννιώτης στον τελευταίο του αγώνα, μας έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά» έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Νέος θρίαμβος για τον ελληνικό αθλητισμό» αναφέρει ο Αριστείδης Μπαλτάς, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε με αφορμή την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Έλληνα κολυμβητή.

«Ο πρωταθλητής Σπύρος Γιαννιώτης κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 10χλμ κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Θερμά συγχαρητήρια στον σπουδαίο κολυμβητή», σημειώνει ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Η Ελλάδα πανηγυρίζει σήμερα ένα ακόμα μετάλλιο, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να κερδίζει το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας σε έναν καθηλωτικό αγώνα που σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες. Η ιστορία χρωστούσε στον Έλληνα κολυμβητή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, που έλειπε από το σπουδαίο παλμαρέ του, μια και το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το είχε χάσει για μία χεριά. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον ίδιο, τον προπονητή του Νίκο Γέμελο και σε όσους τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στην κορυφή του αθλήματός του» δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

 

«Απίθανος Σπύρος Γιαννιώτης σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Αστείρευτη δύναμη, μεγάλο πάθος, γενναία ψυχή. Γεννημένος πρωταθλητής. Συγχαρητήρια!», έγραψε στο facebook η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Πηγή:iefimerida.gr