Βγαίνουν στο σφυρί προσωπικά αντικείμενα του Μοχάμεντ Άλι

Τη ζώνη που κέρδισε το 1974 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας και μία χειρόγραφη επιστολή που αναφέρεται στην απόφασή του να ασπαστεί το Ισλάμ είναι μεταξύ των αντικειμένων του Μοχάμεντ Άλι που θα δημοπρατηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημοπρασία που διοργανώνεται μετά το θάνατο του διάσημου πυγμάχου τον περασμένο Ιούνιο και θα περιλαμβάνει ακόμα τη στολή που φορούσε στον αγώνα του ενάντια στον Τζορτζ Φόρμαν το 1974 και τα γάντια που φορούσε στον αγώνα ενάντια στον Σόνι Λίστον το 1964.

Η επιστολή που έστειλε ο Άλι στο περιοδικό Life το 1964 και με την οποία εξηγεί τους λόγους που ασπάζεται το Ισλάμ και την αλλαγή του ονόματός του από Κάσιους Κλέι σε Μοχάμεντ Άλι, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 100.000 δολάρια στη δημοπρασία.

Η ζώνη που κέρδισε το 1974 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας είναι η πρώτη που κέρδισε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών και εκτιμάται ότι στη δημοπρασία θα ξεπεράσει τις 600.000 δολάρια.

Ο Μοχάμεντ Άλι πέθανε σε ηλικία 74 χρόνων στις 4 Ιουνίου του 2016, ύστερα από μία μακρά μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον. Ο θάνατός του προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και στην κηδεία του, που έγινε στη γενέτειρά του, το Λούσβιλ, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες θαυμαστές του από ολόκληρο τον κόσμο.

ali1