Ευχαριστήρια επιστολή Ποντίων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η προ ημερών δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η αξίωση για συγνώμη από την τουρκική πλευρά ικανοποίησε τους ποντιακούς συλλόγους ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, προκάλεσε την αήθη αντίδραση της Τουρκίας που καταφέρθηκε εναντίον του κ.Παυλόπουλου.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης (ΟΣΕΠΕ) απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζοντας την ευαρέσκεια για τη στάση του και παράλληλα έκανε γνωστή πως προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκική πρεσβεία στην Γερμανία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Με αφορμή τις δηλώσεις σας κατά τον εορτασμό της  Κοιμήσεως της Παναγίας στην Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο και τη ν ακόλουθη αναίτια επίθεση από το επίσημο τουρκικό κράτος μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, θα θέλαμε εκ  μέρους της ΟΣΕΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης) καθώς και των 47 μελών-σωματείων που την απαρτίζουν, να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την αμέριστη υποστήριξή σας στο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η συμπαράστασή σας στον αγώνα μας όλα αυτά τα χρόνια για την αναγνώριση και παραδοχή από το τουρκικό κράτος των εγκλημάτων που συντελέστηκαν σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού και μάλιστα με την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυναμικά το έργο μας.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε πως η Ομοσπονδία μας έχει προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκική πρεσβεία στην Γερμανία για την απαράδεκτη επίθεση στο πρόσωπο σας.

πηγή:europolitis.eu