Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει μέλος Νομαρχιακής του… ΣΥΡΙΖΑ-Διαψεύδει το ΓΕΣ

Αθήνα.- Σε νέες καταγγελίες κατά του μέλους της νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες Δημήτρη Τάπα και της κόρης του προχώρησε η βουλευτής Σερρών του κόμματος Αφροδίτη Σταμπουλή. Υποστηρίζει πως μαζί με την κόρη του έχει αναλάβει έργο σίτισης μεταναστών που φιλοξενούνται στην περιοχή, ύψους 750.000€.

Η Αφροδίτη Σταμπουλή καταγγέλλει πως ο Δημήτρης Τάπας, αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε και κέρδισε διαγωνισμό παροχής υπηρεσιών σίτισης των προσφύγων στην Ανοιχτή Δομή Προσωρινής Φιλοξενείας η οποία λειτουργεί στο ΚΕΓΕ Σερρών και πως συντονίστρια του χώρου είναι η κόρη του, Χρύσα Τάπα.

Πριν από μερικές μέρες, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είχε ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Τάπα, ενώ επανήλθε στο θέμα με νέες δηλώσεις της. Όπως ανέφερε, τίθεται μέγα ζήτημα από τη στιγμή που η κόρη του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της, θα τα ελέγχει και αν δεν είναι όπως πρέπει, θα πρέπει να πάρει και μέτρα.

«Η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στο trustpress.gr.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως η ίδια ως εκλεγμένο μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ενημερωθεί ούτε και συμμετείχε σε κάποια συνεδρίαση του κομματικού οργάνου. «Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά», κατήγγειλε.

πηγή:newsIt.gr

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, Αφροδίτης Σταμπουλή περί σκανδάλου σε διαγωνισμό που διενήργησε για τη σίτιση προσφύγων και μεταναστών στο Νομό.

Η βουλευτής κατήγγειλε το μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, ότι μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων έναντι του ποσού των 750.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, μέχρι τις 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας στην παλαιά Γεωργική σχολή Σερρών πραγματοποιείτο με μέριμνα του 10ου Συντάγματος Πεζικού, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, βάσει των οποίων έχουν ανατεθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων – μεταναστών στα υφιστάμενα κέντρα – δομές φιλοξενίας.

Την 20η Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (αναρτητέα στο διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 9ης Αυγούστου 2016) αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από την εταιρεία catering CORINTHIAN PALACE CATERING A.E., έπειτα από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού διευκρινίζει περαιτέρω ότι με νεότερη διαταγή του -αναρτητέα στο διαδίκτυο την 10η Αυγούστου 2016-, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 ευρώ για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται όμως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου ακυρώθηκε, διότι από την 8η Αυγούστου 2016 δημοσιεύτηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ