Ο Κόρμπιν ταξιδεύει στο πάτωμα και τσακώνεται με την Virgin για τα τρένα

Λονδίνο

O Tζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτης των Βρετανών Εργατικών ταξίδεψε με τρένο από το Λονδίνο στο Νιουκάστλ και έκατσε στο πάτωμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχαν θέσεις και ότι το τρένο σε γραμμή που λειτουργεί η Virgin του Ρίτσαρντ Μπράνσον, δεν εξυπηρετεί τον κόσμο. Ο ίδιος έτσι κι αλλιώς είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των σιδηροδρόμων.

Ιδού η φωτογραφία (από βίντεο στον Guardian) με τον Κόρμπιν να διαβάζει την εφημερίδα του στο πάτωμα.

«Το τρένο ήταν γεμάτο και αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες κάθε μέρα. Το προσωπικό είναι καταπληκτικό και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι και οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

Η εταιρεία τον διέψευσε, δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες με τον Κόρμπιν να προσπερνά άδειες θέσεις.

Ο ίδιος ο Ρίτσαρντ Μπράνσον έκανε Tweet με φωτογραφία του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, στην οποία διακρίνεται ο επικεφαλής (και υπό αμφισβήτηση) ηγέτης του κόμματος να προσπερνά πολλές κενές θέσεις.

Ο Μπράνσον έγραψε: «Ο κύριος Κόρμπιν και η ομάδα του πέρασαν πρώτα από τις άδειες μη κρατημένες θέσεις και μετά έκαναν το φιλμάκι ότι το τρένο ήταν γεμάτο».

Η εταιρεία συμπλήρωσε ότι υπήρχαν μεν κρατημένες θέσεις, αλλά αυτές ήταν διαθέσιμες σε όλους τους επιβάτες, εφόσον δεν εμφανίστηκαν αυτοί που είχαν κάνει την κράτηση. Μάλιστα επιβάτες που στέκονταν στο διάδρομο τελικά έκατσαν σε τέτοιες θέσεις.

Εκπρόσωπος του κόμματος είπε ότι ο Κόρμπιν αναφερόταν στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν διπλές κενές θέσεις, ώστε εκείνος να ταξιδέψει μαζί με την σύζυγό του.

Το προσωπικό προσφέρθηκε να αναβαθμίσει δωρεάν το εισιτήριο του Κόρμπιν στην πρώτη θέση, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Στη συνέχεια, η εταιρεία και το επιτελείο του Κόρμπιν επιδόθηκαν σε έναν «πόλεμο» ανακοινώσεων με έμφαση στον… χρόνο.

Το επιτελείο των Εργατικών που ακολουθεί τον νυν ηγέτη στην εσωκομματική του εκστρατεία έδωσε στη δημοσιότητα άλλο βίντεο στο οποίο ο Κόρμπιν διασχίζει το γεμάτο τρένο χωρίς να βρίσκει θέση.

«Εμείς γυρίσαμε το βίντεο στις 11:30. Τότε υπήρχαν και άλλοι επιβάτες που κάθονταν στο πάτωμα. Περίπου στις 11:40 βρέθηκε θέση χάρη στις αλλαγές που έκανε το προσωπικό της Virgin, πολλοί άλλοι όμως δεν βρήκαν».

Την άποψη Κόρμπιν επιβεβαίωσε και μια νεαρή κοπέλα που καθόταν στο πάτωμα δίπλα του μαζί με τα δύο της μικρά παιδιά. Ανέβασε μάλιστα και φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα, όπου εικονιζόταν και ο πολιτικός.

«Δεν λέει ψέματα. Δεν βρήκε θέση πουθενά στο τρένο. Και εγώ στο πάτωμα ταξίδεψα. Το τρένο ήταν φίσκα» είπε στον Guardian η 26χρονη, η οποία τελικά έκατσε 45 λεπτά μετά την επιβίβασή της.

Όλη αυτή η περιπέτεια δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον έτερο διεκδικητή της ηγεσίας των Εργατικών, Όουεν Σμιθ. Κάνοντας αρκετά λογοπαίγνια με τις καταστάσεις, ανέφερε:

«Η δική μου προεκλογική εκστρατεία παραμένει σε τροχιά. Είμαι περήφανος που στέκομαι όρθιος για τους καθημερινούς ανθρώπους»….

Newsroom ΔΟΛ