Στοχασμοί: Η δίαιτα του νου‏

NomikosiiΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Η δίαιτα του Νου:
-Σήμερα, δεν γκρινιάζω για τους ανθρώπους που βρίσκω μπροστά μου, αλλά αποδέχομαι την ποικιλομορφία στους τρόπους σκέψης, δράσης και νόησης που έχει αυτός ο κόσμος.
-Δεν κατακρίνω κανέναν, αλλά χρησιμοποιώντας την κρίση μου, επιλέγω με ποιους θέλω να συνεχίσω τη διαδρομή μου, ελευθερώνοντας όλους τους υπόλοιπους.
-Τους εγκωμιάζω για τα στοιχεία εκείνα του χαρακτήρα τους που με συγκινούν και με παρακινούν προς τα καλύτερα.
-Σε κάθε πρόσωπο απέναντί μου, βλέπω τη μητέρα και τον πατέρα μου, το γιο και τη θυγατέρα μου, τον αδελφό και την αδελφή μου και ανάλογα τους συμπεριφέρομαι.
-Σήμερα, γδύνομαι από τις αναμνήσεις του παρελθόντος μου, επειδή αυτές με δεσμεύουν να ζω ένα παρόν γεμάτο από ανεκπλήρωτες επιταγές, προσμένοντας σε ένα ποθητό μέλλον για την αποπληρωμή τους.
-Σήμερα ολοκληρώνω την κάθε μου στιγμή δημιουργώντας, άσχετα από την ψυχική μου, τη σωματική μου ή την πνευματική μου κατάσταση. Αναγκάζω έτσι τις πράξεις μου να καθοδηγούν τις σκέψεις μου, και τις δημιουργίες μου να ορίζουν τα συναισθήματά μου και όχι το αντίθετο που ίσως με οδηγεί στη θλίψη.
-Σήμερα νηστεύω. Αρνητικές σκέψεις, αρνητικές πράξεις, αρνητικά συναισθήματα, τα απομακρύνω μόλις τα αναγνωρίζω.
-Σταματάω να συγκρίνω. Δεν με απασχολεί το περισσότερο ή το λιγότερο, το μεγάλο ή το μικρό, το καλύτερο ή το χειρότερο, το χτες ή το αύριο. Εδώ και τώρα είμαι στο σημείο εκκίνησής μου.
-Σήμερα, απενοχοποιούμαι. Έβλαψα και βλάφτηκα, πείραξα και πειράχτηκα, πλήγωσα και πληγώθηκα. Καταλαβαίνω πως κάποιες συμπεριφορές μου ήταν αντιπαραγωγικές προς τους άλλους και επιλέγω να μην τις ξαναχρησιμοποιήσω. Αναγνωρίζω και την αντιπαραγωγικότητα των συμπεριφορών των άλλων προς εμένα. Ζητάω συγνώμη και συγχωρώ. Απεμπλοκή.
-Σήμερα, είναι μια καινούρια ημέρα. Ότι και να κρύβει μέσα της, στις επιλογές που κάνω για το πώς εγώ αναλύω ότι μου συμβεί, βρίσκεται η όμορφη ή η άσκημη ημέρα. Επιλέγω προσεκτικά λοιπόν.
-Ξεκινάω τη δίαιτα τώρα, όχι από Δευτέρα!