Εισβολή ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ – 7 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 20 τραυματίες από την επίθεση ενόπλων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ σύμφωνα με δηλώσεις των τοπικών αρχών στον Αφγανό δημοσιογράφο Bilal Sarwary. Το 1TV news του Αφγανιστάν έκανε αναφορά για πολλούς νεκρούς και τραυματίες στην πανεπιστημιούπολη. Μετέφεραν επίσης μαρτυρίες ότι κάποιοι από τους ενόπλους μπορεί να έχουν εισέλθει στο νοσοκομείο Noor που βρίσκεται δίπλα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, τουλάχιστον 5 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο που λειτουργεί από την ιταλική ομάδα έκτακτων αναγκών Emergency, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο και με μια ανάρτηση στο twitter του τηλεοπτικού σταθμού TOLOnews, μια έκρηξη έπληξε το πανεπιστήμιο και οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο. “Τη στιγμή της έκρηξης βρισκόμουν στο πανεπιστήμιο και κάναμε μάθημα” δήλωσε ο Ali Altae, ένας από τους φοιτητές που κατάφερε να ξεφύγει. “Χτύπησαν την μπροστινή πύλη και από την τρύπα που άνοιξε κατάφεραν να μπουν στο πανεπιστήμιο. Υπήρχαν έξοδοι κινδύνου από τις οποίες καταφέραμε να ξεφύγουμε. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλοί άνθρωποι μέσα στο κτίριο”, τόνισε μιλώντας στο RT.

“Αρκετοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ και υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς και εκρήξεις. Βρίσκονται μέσα στο κτίριο. Υπάρχουν ξένοι καθηγητές μαζί με εκατοντάδες φοιτητές”, τόνισε ο αξιωματούχος.

Ο φοιτητής Ahmad Shaheer δήλωσε στο Reuters πως δεν κατάφερε να φύγει. “Βρισκόμαστε μέσα σε μια αίθουσα. Ακούγονται εκρήξεις και πυροβολισμοί”, υπογράμμισε. Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει “εκρήξεις και πυρά κοντά”.

Ο βραβευμένος με πούλιτζερ φωτορεπόρτερ Massoud Hossaini ανέφερε ότι έχει παγιδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου. “Αυτά ίσως να είναι τα τελευταία μου tweets”, έγραψε χαρακτηριστικά. “Έχουμε να κάνουμε με μια σύνθετη επίθεση μέσα στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο”, υπογράμμισε, σημειώνοντας πως σπεύδουν στο σημείο ειδικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, DailyBeast