Η Χίος ξανά στις φλόγες! Δυο γυναίκες παραλίγο να καούν ζωντανές

Χίος.- Η Χίος ξανά στις φλόγες. Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο με εγκαύματα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη.  Μεταφέρονται στην Αθήνα δυο γυναίκες που παραλίγο να καούν ζωντανές.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, «έχουμε έξι τραυματίες στο νοσοκομείο οι οποίοι έχουν εγκαύματα, από ελαφριά, μέχρι πάρα πολύ σοβαρά».
«Η φωτιά, πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Ήταν απίστευτη η κατάσταση που ζήσαμε από τα μεσάνυχτα μέχρι και αυτή την ώρα. Οι άνεμοι πνέουν με μεγάλες ταχύτητες και ένταση πάνω από οκτώ μποφόρ», πρόσθεσε, ενώ για τους τραυματίες συμπλήρωσε:

«Πιθανώς, οι συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν, βγήκαν έξω και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το χωριό. Τελικά αυτό ήταν το τραγικό λάθος».

Σύμφωνα με την διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Βουτιέρου, στο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί δύο άτομα. Μία 64χρονη γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη με 70% εγκαύματα στο σώμα της. Όπως είπε, γίνονται ενέργειες για να μεταφερθεί στην Αθήνα.

886a749071f6908734aa8f70a4cb9e86

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το Μετόχι. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο, 28 εθελοντές ενώ συνδράμουν 9 βυτιοφόρα του Δήμου και 5 ιδιωτικά. Παράλληλα, επιχειρούν 5 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

«Θα τολμήσω να πω ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η ατμόσφαιρά στο νησί είναι αποπνικτική, ωστόσο, είναι περίεργες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ξέσπασε στις 12 παρά το βράδυ και με ανέμους 8-9 μποφόρ», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Παράλληλα, στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Η πυρκαγιά καίει από τις 12 παρά το βράδυ, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. Σχεδόν πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Είναι μια πολύ δύσκολη φωτιά γιατί επεκτείνεται σε δύσκολα σημεία και έχει πάρα πολύ αέρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει θέμα με κατοικίες».