Ο ομογενής Πίτερ Γεωργίου κοντά στο αξίωμα του Γερουσιαστή

Μελβούρνη.- Το Εκλογοδικείο θα εξετάσει κατά πόσο ο Rod Culleton, ο οποίος εκλέχθηκε στη Δ. Αυστραλία με το κόμμα της Pauline Hanson, One Nation, έχει το δικαίωμα να αναλάβει το δημόσιο αξίωμα του γερουσιαστή. Αν τελικά το αρμόδιο όργανο αποφασίσει ότι η υποψηφιότητα Culleton ήταν παράνομη τότε ο πρώτος επιλαχών για το αξίωμα για το κόμμα του One Nation, είναι ο ομογενής Πίτερ Γεωργίου, ο οποίος και θα εισέλθει με το κόμμα της Pauline Hanson στην Άνω Βουλή.

Σε ένσταση που κατέθεσε στο Εκλογοδικείο o πρώην συνεργάτης του Culleton, Bruce Bell, αναφέρεται ότι η υποψηφιότητα του Culleton ήταν παράνομη καθώς όταν αυτός έθεσε υποψηφιότητα είχε ήδη καταδικαστεί για αδίκημα για το οποίο ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των 12 μηνών, έστω και αν ακόμα αυτή δεν είχε καθοριστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ο Culleton κρίθηκε ερήμην ένοχος για κλοπή από δικαστήριο της Ν.Ν. Ουαλίας και στις αρχές του μήνα άσκησε αίτηση ακύρωσης της απόφασης, η οποία δεν έχει ακόμα εξεταστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.

Εντούτοις, ο Βell πιστεύει ότι η ένστασή του κατά του Culleton θα είναι επιτυχής και δήλωσε ότι σύμφωνα με την παράγραφο 44 του εκλογικού νόμου, η υποψηφιότητα του Culleton δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Rod Culleton, παραγωγός στο επάγγελμα ερωτώμενος για το αν ανησυχεί για το πολιτικό του μέλλον δήλωσε ότι νοιώθει ασφαλής και σίγουρος ότι, τελικά, θα εκπροσωπήσει την Πολιτεία του στην Άνω Βουλή.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για τις ενστάσεις που κατατίθενται στο Εκλογοδικείο, αυτές πρέπει, κατ’ αρχήν, να γίνουν δεκτές και στη συνέχεια ακολουθεί η εξέτασή τους απ’ αυτό. Ο Culleton δεν έχει ποινικό μητρώο μόνο από το αδίκημα κλοπής που διέπραξε στην Ν.Ν. Ουαλία. Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη και στη Δυτική Αυστραλία για κλοπή αυτοκινήτου αξίας $27,000, υπόθεση για την οποία δεν έχει ακόμα αρχίσει η ακροαματική διαδικασία.

Ο ομογενής Πίτερ Γεωργίου δεν είναι μόνο ο πρώτος επιλαχών να αναλάβει τη θέση του Culleton είναι και γαμπρός του καθώς ο «υπό αμφισβήτηση» γερουσιαστής του κόμματος One Nation είναι σύζυγος της αδελφής του Πίτερ Γεωργίου, Ιωάννας.

πηγή:neoskosmos.com