Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου στην Ελούντα

Αθήνα.- 

87247229F6B88F3D08B15C9F472A8303

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς με τον Τούρκο ομόλογό του Μ.Τσαβούσογλου στην ανεπίσημη συνάντηση στην Κρήτη (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις των δύο χωρών τόνισαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την ανεπίσημη συνάντηση τους στην Κρήτη που διήρκησε τρεις ώρες συνολικά.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε «την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό λαό που αντιπάλεψε το πραξικόπημα που έγινε προσπάθεια να επιβληθεί στην Τουρκία» και τόνισε ότι μετά την επικοινωνία των δύο κυβερνήσεων στη Σμύρνη, που άνοιξε τα κανάλια συνεννόησης, αποφασίστηκε με τον κ. Τσαβούσογλου την διεύρυνση της συνεργασίας των δύο κρατών, στους τομείς της οικονομικής συνεργασίας, των μεταφορών και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

O κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε, από την πλευρά του, τον ομόλογό του, αλλά και τον πρωθυπουργό για την υποστήριξη τους στις «δύσκολες στιγμές» κατά τη διάρκεια της πρόσφατης απόπειρας πραξικοπήματος».

«Η προσπάθεια μας όλη έγκειται στο να δυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τσαβούσογλου κάνοντας αναφορά στις διερευνητικές συνομιλίες που υφίστανται μεταξύ των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά και οι δύο πλευρές στην Κύπρο να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία που έχουν» και τόνισε πως «εμείς, και οι δύο πλευρές θα την υποστηρίξουμε».