Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, υπόσχεται να εξετάσει τα αιτήματα της ομογένειας

Μελβούρνη.- Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Ελληνικό Κέντρο και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης πραγματοποίησε η πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, συνοδευόμενη από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, την Τετάρτη, 24 Αυγούστου, όπου είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον γενικό γραμματέα κ. Κώστα Μάρκο και τον κ. Δημήτρη Μποσινάκη, πρώην αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. Συμμετείχε και ο Γιώργος Μενίδης, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Ξαγοράρη ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Κοινότητας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο την Κοινότητα όσο και τον ελληνισμό της Μελβούρνης.

Από την πρώτη επίσημη επίσκεψη της πρέσβεως της Ελλάδας στην Αυστραλία. κ. Αικατερίνης Ξαγοράρη στο Ελληνικό Κέντρο και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Εικονίζονται (από αριστερά) οι Δημήτρης Μποσινάκης, μέλος του Δ.Σ., η κ. Ξαγοράρη, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, και ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος.

Από την πρώτη επίσημη επίσκεψη της πρέσβεως της Ελλάδας στην Αυστραλία. κ. Αικατερίνης Ξαγοράρη στο Ελληνικό Κέντρο και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης. Εικονίζονται (από αριστερά) οι Δημήτρης Μποσινάκης, μέλος του Δ.Σ., η κ. Ξαγοράρη, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, και ο γενικός γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος.

Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στις επαφές που είχε πρόσφατα στην Ελλάδα με κυβερνητικά στελέχη και άλλους πολιτικούς παράγοντες για θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, τις επενδύσεις, τον πολιτισμό, τη βίζα διακοπών με δικαίωμα εργασίας για νέους, την ψήφο των ομογενών και προγράμματα κατασκηνώσεων και φιλοξενίας μαθητών του Alphington Grammar και των Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού της Κοινότητας.

H κ. Ξαγοράκη διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τα θέματα αυτά με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες της Ελλάδας.

«Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στην Κοινότητα. Είχα έρθει ανεπίσημα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και μερικές φορές στη συνέχεια και έτσι μου είναι πολύ οικείο το περιβάλλον» δήλωσε η κ. Ξαγοράρη μιλώντας για την επίσκεψή της στο Ελληνικό Κέντρο.

Παράλληλα δήλωσε εντυπωσιασμένη από την Κοινότητα και τις δραστηριότητές της. «Η Μελβούρνη, εκτός από το γεγονός ότι είναι μία πόλη με τον τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό στον κόσμο, έχει και μία εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργική Ελληνική Κοινότητα, η οποία έχει κάνει τεράστιο έργο τα τελευταία χρόνια.

«Εγώ έχω την τύχη να συνεργάζομαι με την Κοινότητα και έχουμε ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας, και πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα της παραμονής μου εδώ στην Αυστρλαία σίγουρα θα μεγιστοποιήσουμε αυτή τη συνεργασία σε πάρα πολλούς τομείς. Ηδη συζητήσαμε διάφορα θέματα και πιστεύω το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς εδώ στη Μελβούρνη περνά μέσα από το δίαυλο της Ελληνικής Κοινότητας. Επίσης, είναι μεγάλο επίτευγμα, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναταγωνισμοί και διαφορές και να υπάρχει καλή συνεργασία των ελληνικών οργανισμών με την Κοινότητα.»

Την ικανοποίησή του για την επίσκεψη της κ. Ξαγοράρη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Κοινότητας, καθώς και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. που συμμετείχαν στη συνάντηση.

Ο κ Παπαστεργιάδης δήλωσε ότι «οι σχέσεις μεταξύ της Κοινότητας και των Πρεσβευτών της Ελλάδας ήταν πάντα ισχυρές. Αυτό είναι θετικό και για την Ελλάδα καθώς όλοι οι Πρεσβευτές που τοποθετούνται στην Αυστραλία δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τις υποθέσεις μας και πάντα συνεργάζονται στενά μαζί μας.»

Ο κ Παπαστεργιάδης δήλωσε «βέβαιος ότι με τη βοήθεια της νέας πρεσβευτή θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τα θέματα που έθεσε πρόσφατα ο ίδιος κατά τις συναντήσεις του με Ελληνες υπουργούς». Είπε επίσης ότι οι «κερδισμένοι θα είναι τελικά οι Έλληνο-Αυστραλοί, οι οποίοι ελπίζουμε ότι θα δουν σύντομα τα οφέλη που απορρέουν από μια ενεργητική σχέση μεταξύ της Κοινότητας και της Ελλάδας (μέσω της Πρεσβείας)».

πηγή:neoskosmos.com