Συναντήσεις και διαβουλεύσεις στην Αθήνα με ομογενειακό ενδιαφέρον

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές, συναντήθηκε η Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Οι εκπρόσωποι -πολλοί των οποίων ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους- βρέθηκαν στην Αθήνα στο δρόμο της επιστροφής προς τους τόπους διαμονής τους και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την, επίσης στην Αθήνα ευρισκόμενη αυτές τις ημέρες,  κυρία Σαραντοπούλου πάνω στα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

FullSizeRender

Η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου και ο Διαμαντής Γκίκας κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα, την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016..

Ένας από τους συνομιλητές της Γραμματέως του ΣΑΕ υπήρξε και ο εκπρόσωπος των Θεσσαλών της πόλης της Νυρεμβέργης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης», Διαμαντής Γκίκας.

Συζήτησαν θέματα αιχμής για την ομογένεια τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρώπη γενικότερα, όπως το εκπαιδευτικό, το Σχολείο Μονάχου που χάθηκε από αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει ταχύτατα την αποπεράτωσή του, η ψήφος των Αποδήμων και, φυσικά, το (ανεπίτρεπτα) χρονίζον θέμα της επανίδρυσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Η κυρία Σαραντοπούλου είχε επίσης συνάντηση στην Τρίπολη με εκπροσώπους των Αρκάδων.

Και άλλες παρουσίες

Από την Ελλάδα πέρασαν ακόμη μέσα στον Αύγουστο ο Πρόεδρος της Παμμεσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής-Καναδά Θόδωρος Τζαλαλής (ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα της ομοσπονδίας, φιλοξενία ομογενών φοιτητών και μαθήματα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)  ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος Αμερικής-Καναδά Νίκος Αποστολόπουλος, ο Μάνθος Γιαννησόπουλος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, και της Κοινότητας του Μιλάνου κ.α.

Οι περισσότεροι εκπρόσωποι της ομογένειας που βρέθηκαν τον Αύγουστο στην Αθήνα, είχαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη καθώς και με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Ranhellenic Post οι ομογενείς δεν ήσαν ευχαριστημένοι καθώς σχεδόν όλα τα θέματα που απασχολούν την ομογένεια έχουν βαλτώσει, οι δε απαντήσεις που πήραν από τα κυβερνητικά στελέχη ως προς την επίλυσή τους δεν ήταν ούτε σαφείς ούτε θετικές. “Μόνο καλά λόγια και υποσχέσεις πολλές λάβαμε, αλλά επί της ουσίας, τίποτα. Ούτε για την ψήφο δόθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, μόνο αοριστολογίες και έπαινοι”, είπε στην ΡΗΡ ομογενειακός παράγοντας από την Κεντρική Αμερική που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Οι συνθήκες/Οργάνωση

Κοινή συνισταμένη των εντυπώσεων, ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσει η ομογένεια στην αυτοοργάνωσή της πάνω σε νέες βάσεις και ευρύτερους προσανατολισμούς.

Άλλωστε σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την νέα οργάνωση που κυοφορείται στις ΗΠΑ με ενωτικό πνεύμα και διάθεση δημιουργίας στη βάση που προσδιορίζει το  κεντρικό σύνθημα της νέας οργάνωσης και που θα είναι:  “θυσία του ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές θα ολοκληρωθούν οι νομικές ενέργειες για την κατοχύρωση του Καταστατικού ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα “copyright” για την ονομασία και το logo της νέας παναμερικανικής Οργάνωσης.