Τέρμα το κάπνισμα στον ελληνικό πεζόδρομο του Oakleigh;

Ο ελληνικός πεζόδρομος Eaton Mall του Oakleigh «μοιάζει με φουγάρο» υποστηρίζει ο δήμαρχος της περιοχής, Geoff Lake, και μαζί με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, αποφάσισαν «να δράσουν».

Αποφάσισαν από τον ερχόμενο Αύγουστο να απαγορευθεί εντελώς το κάπνισμα στο Eaton Mall.

eaton

Ο γνωστός ομογενής, Νίκος Μπαντούνας, φανατικός καπνιστής, απολάμβανε τον καφέ του και το τσιγάρο του πρόσφατα στο Eaton Mall μαζί με άλλους συμπαροίκους. Φώτο: Κ. Ντεβές

Την ίδια στιγμή θα ισχύσουν τα νέα μέτρα της πολιτειακής κυβέρνησης για περιορισμό του καπνίσματος σε υπαίθριους χώρους.

Σύμφωνα με τα μέτρα της πολιτειακής κυβέρνησης, το κάπνισμα θα απαγορεύεται σε υπαίθριους χώρους όπου σερβίρεται φαγητό, αλλά θα επιτρέπεται σε κάποιους υπαίθριους χώρους που προσφέρουν ποτά.

Το μέτρο αυτό δεν ικανοποίησε τον δήμαρχο Monash, Geoff Lake, που είπε (στο πρόγραμμα του T. Elliot στο 3AW) ότι ο ελληνικός πεζόδρομος μοιάζει με «φουγάρο».

«Μπορεί να πάει μια οικογένεια να φάει εκεί και δίπλα κάποιοι να καπνίζουν;» είπε.

Και έτσι ο Δήμος αποφάσισε να απαγορεύσει εντελώς το κάπνισμα. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη, που είπε:

«Εμείς στηρίζουμε τα μέτρα της πολιτειακής κυβέρνησης για τον περιορισμό του καπνίσματος. Διαφωνούμε, όμως, με την κίνηση του Δήμου Monash που θα πλήξει την ελληνική γειτονιά της περιοχής. Οι νόμοι πρέπει να είναι οι ίδιοι για όλους. Δεν μπορούμε να έχουμε άλλα μέτρα για τους κατοίκους της Μελβούρνης και άλλα μέτρα (πιο αυστηρά) μόνο για την ελληνική περιοχή του Oakleigh».

πηγή:Neoskosmos.com