Συναντήσεις του Γραμματέα ΟΕΚ Γερμανίας στην Αθήνα

Αθήνα.- Συνάντηση με τον Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλη Κόκκινο είχε στην Αθήνα ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία (ΟΕΚ) Νίκος Αθανασιάδης.

Στη συζήτηση έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε μεταναστευτικά θέματα κατά την οποία ο κ. Αθανασιάδης τόνισε ιδιαίτερα  την ανάγκη να δοθεί επιτέλους στους Έλληνες της ομογένειας η δυνατότητα να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογες στην Ελλάδα από τον τόπο που ζουν και εργάζονται. Τόνισε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης του έργου των Ελληνικών Κοινοτήτων και της ΟΕΚ (Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας).

Ο κ. Αθανασιάδης με τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ο κ. Αθανασιάδης με τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη.

Ο κ. Αθανασιάδης συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και τον υφυπουργό Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη. Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το Σχολικό στη Γερμανία με συμμετοχή του κ. Πελεγρίνη το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Ο κ. Αθανασιάδης είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή, με τον οποίο συζήτησε, μεταξύ άλλων, το θέμα της Ψήφου των Μεταναστών, και το προσφυγικό. Με τον κ. Κουρουπλή συμφωνήθηκε να γίνει εκδήλωση στη  Γερμανία, στην οποία θα συμμετάσχει ο ίδιος. Είχε επίσης συνάντηση με την κ. Ιωάννα Σκόνδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.