“Εδώ και τώρα” θέλει τα χρήματα για τις τηλεοπτικές άδειες η Κυβέρνηση

Αθήνα.- «Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου» υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,  Λευτέρης Κρέτσος, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των 4 προσωρινών υπερθεματιστών να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ. «Εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές » τόνισε ο κ. Κρέτσος και πρόσθεσε: «Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου».

“Είναι φανερό από τη δήλωση του κ. Κρέτσου ότι η κυβέρνηση απορρίπτει το λογικό αίτημα των επιχειρηματιών που κέρδισαν τις τέσσερις άδειες. Θα δώσουμε, όλες τις άδειες που επιτρέπει το φάσμα”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες.

“Όποιος εξακολουθεί να υποστηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, είτε είναι πολιτικός, είτε δημοσιογράφος, ή το κάνει για την καρέκλα του, ή ο δημοσιογράφος, για να πάρει κανένα κοψίδι. Λογικό επιχείρημα υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει πια” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Βήμα”, ανέφερε μεταξύ άλλων πως “τα κανάλια δεν ήταν παράνομα, όπως είπε ο Τσίπρας, ούτε ο Βαρδινογιάννης, ήταν αεριτζής και μπαταχτσής, ούτε ο Κοντομηνάς ήταν αεριτζής και μπαταχτσής… Τα δυο κανάλια που κλείνουν, έχουν μηδενικά χρέη στο δημόσιο και μηδενικά χρέη στους εργαζομένους τους. ‘Αλλο εξέπεμπαν με προσωρινές άδειες”. Συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως “Ναι, θα έπρεπε να έχουμε λήξει το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες, δεν ήταν το μείζον, όμως. Και επειδή τα κανάλια εξέπεμπαν με προσωρινές άδειες και όχι με μόνιμες και τι έγινε δηλαδή; Τόσο τρομερό ήταν; Έπρεπε να το είχαμε κάνει και κακώς δεν το κάναμε, σας το λέω ευθέως. Ο κ. Τσίπρας, όταν πήγαινε και έδινε συνεντεύξεις στον κ. Χατζηνικολάου στο ΣΤΑΡ, έδινε συνέντευξη σε παράνομο κανάλι;”.

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε τη στάση της ΝΔ λέγοντας “Θα δώσουμε, όλες τις άδειες που επιτρέπει το φάσμα. Τι πιο απλό από αυτό; Δεν θα χάσει κανένας τη δουλειά του αντιθέτως θα βρουν πολλοί επιπλέον άνθρωποι δουλειά και δεν θα χάσει χρήματα το Ελληνικό Δημόσιο”. Πρόσθεσε πως “εφόσον ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ο νόμος δεν ισχύει και οι άδειες δεν υπάρχουν. Εφόσον ο νόμος κριθεί συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε αυτή την περίπτωση, θα δούμε πως θα χειριστούμε το θέμα χωρίς να αδικήσουμε και αυτούς που έχουν βάλει τα λεφτά τους”.

Για τις καταγγελίες αναφορικά με τον κ. Καλογρίτσα είπε “θα έπρεπε ο οικονομικός Εισαγγελέας να έχει παρέμβει στις καταγγελίες του κυρίου Καμμένου. Γιατί δεν μπορεί υπουργός Εθνικής Αμύνης και συγκυβερνήτης (να) λέει ότι ο κ. Καλογρίτσας, διακινούσε μαύρα χρήματα στους δημοσιογράφους, ή δεν το έχετε διαβάσει; Θα πρέπει να τον καλέσει ο Οικονομικός Εισαγγελέας τον κ. Καμμένο”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mignatiou.com