Πράκτορες του ISIS ήταν οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν στο Παρίσι

Παρίσι.- Υπό την καθοδήγηση μελών του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται στη Συρία δρούσαν οι τρεις γυναίκες που συνελήφθησαν χθες Πέμπτη στα περίχωρα του Παρισιού, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας, Φρανσουά Μολάν, ενώ αναζωπυρώνονται οι φόβοι για δράση ισλαμιστικών  πυρήνων στη χώρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση «ήθελε να μετατρέψει αυτές τις γυναίκες σε μαχητές», δήλωσε ο κ. Μολάν, προσθέτοντας ότι το ISIS ξεκάθαρα δεν στρατολογεί μόνο άνδρες για να εκτελέσει τα τρομοκρατικά σχέδιά του στη Δύση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο εισαγγελέας, γυναίκες φαίνεται ότι συνδέονται βαθιά με τις ακραίες ισλαμιστικές ομάδες που εξακολουθούν να υπάρχουν στη Γαλλία, καθώς μία εξ αυτών συνδέονται με δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν στοιχεία ότι μία από τις συλληφθείσες είχε αρραβωνιαστεί με τον 23χρονο Λαρόσι Αμπάλα, ο οποίος τον Ιούνιο δολοφόνησε ένα ανδρόγυνο αστυνομικών στο σπίτι τους σε  προάστιο του Παρισιού, αλλά και με τον Αντέλ Κ., έναν από τους δράστες της δολοφονίας ενός Καθολικού ιερέα μέσα σε εκκλησία στο Σεντ-Ετιέν-ντου-Ρουβρέ της Νορμανδίας.