ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Από την Ιλιάδα στην πρωινή προσευχή!

melissa1-90x901Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι είπε ότι: «ζήτησε να ανασυρθεί το βυθισμένο πλοίο στα ανοικτά της Σικελίας, με νεκρά μικρά παιδιά που πέθαναν εξαιτίας των διακινητών», διότι από την Ιλιάδα, την Αντιγόνη και τον παππού του, έμαθε ότι “πρέπει πάντα να εξασφαλίζεις ταφή για τους νεκρούς, ότι πρέπει να σέβεσαι τις ανθρώπινες αξίες“.

«Σήμερα θα ζητήσουμε από τον Αλέξη Τσίπρα και από όλους τους υπόλοιπους ηγέτες να μας στηρίξουν στην προάσπιση των αξιών αυτών», δήλωσε στην συνέχεια ο κεντροαριστερός επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Στην Ελλάδα, κάποιοι δεν διάβασαν ούτε Ιλιάδα, Ούτε Αντιγόνη…

melissa1-90x901Τα Σχολεία ανοίγουν και οι …εκπλήξεις συνεχίζονται! Λίγα 24ωρα πριν ηχήσουν τα ηλεκτρικά κουδούνια, το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στα Γυμνάσια και μάλιστα από τη φετινή χρονιά!!!  Για …προλάβουν δε, η αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας,  θα γίνει με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, αφορά τόσο στο εκπαιδευτικό κομμάτι όσο και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, οι οποίες περιορίζονται πλέον σε τέσσερα μαθήματα.

melissa1-90x901Καλές, κακές οι αλλαγές πρέπει κάποτε να σταματήσει η συνήθεια του κάθε Υπουργού Παιδείας να φέρνει τα πάνω-κάτω στην Εκπαίδευση. Σε διακομματική βάση πρέπει να συζητηθεί και να συμφωνηθεί ένα Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης το οποίο να ισχύει τουλάχιστον για μία 10ετία. Τόσο δύσκολο είναι αυτό; Και κυρίως, το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης πρέπει να ακουμπά ΟΛΕΣ τις βαθμίδες της. Οι ερασιτεχνισμοί, οι ανερμάτιστες υποσχέσεις και ιδεοληπτικές αποφάσεις έχουν αφάνταστα ταλαιπωρήσει γενιές μαθητών. Δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Αλλάζουν τα πάντα στο Γυμνάσιο, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στα Λύκεια. Καταργούμε τις εξετάσεις στα πολλά μαθήματα, αλλά ακόμα παραμένει ίδια η διαδικασία στις Πανελλήνιες! Αν αύριο αλλάξει ο Υπουργός, φτου κι απ την αρχή!

 

melissa1-90x901Τι γράφω τώρα! Εδώ αλλάζουν την Εκπαίδευση των παιδιών των Ομογενών χωρίς να ρωτήσουν τους Ομογενείς!

Κλείνουν και τα Προξενεία!

Άντε, κλείστε και τις Εκκλησίες, να ξεμπερδεύετε!

melissa1-90x901Η Προσευχή στα Σχολεία και το μάθημα των θρησκευτικών στο στόχαστρο. Προφανώς δεν τα αντέχει η αριστερή τους …συνείδηση! Και εδώ  η ίδια διαδικασία “κυβέρνησης του βουνού”!  Χωρίς να αλλάξει το Σύνταγμα, προσπαθούν να αλλάξουν το πιστεύω μας!