Στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό ενδιαφέρον καθώς ανοίγει τις πύλες της η ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη.- Στην συμπρωτεύουσα εστιάζεται πλέον το ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου, με τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης και την ομιλία του πρωθυπουργού το απόγευμα του Σαββάτου.

Με δεδομένη τη δύσκολη πορεία της οικονομίας, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να δώσει υποσχέσεις για νέες παροχές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα προσπαθήσει να δώσει την εικόνα ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται κατά της διαπλοκής.  Επίσης, αναμένεται να δώσει υποσχέσεις για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Συγκέντρωση και διαμαρτυρία προς το κέντρο της πόλης έχουν προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ξεχωριστή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ
Εν τω μεταξύ,  συλλαλητήριοπραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενόψει της έναρξης της ΔΕΘ, χθες Παρασκευή.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους πέντε μήνες.

Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίσης την Παρασκευή εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι περίπου 2.000 ένστολοι από διάφορα σημεία της χώρας διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στα μισθολόγια τους αλλά και το ασφαλιστικό, ενώ ζήτησαν την ικανοποίηση των πάγιων θεσμικών τους αιτημάτων.