Χορευτές και μουσική από τον Πόντο μέχρι την Κρήτη ανταμώνουν στη Θεσσαλονίκη για καλό σκοπό

Θεσσαλονίκη.- Πόντιοι, Κρήτες, Θράκες, Νησιώτες, Πελοποννήσιοι, Μακεδόνες, Ηπειρώτες, Καππαδόκες και Μικρασιάτες ανταμώνουν όλοι μαζί για πρώτη φορά, στο πλαίσιο μιας μοναδικής πολιτιστικής συνάντησης, με το σύνθημα «Έλληνες όλοι μαζί ενωμένοι» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 2.500 χορευτές και 140 μουσικοί και τραγουδιστές θα συναντηθούν στο Παλαί Ντε Σπορ στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στις 18.00, στο πλαίσιο της 2ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης «Βοηθάμε τον Συνάνθρωπό μας».

Το αντάμωμα των πολιτισμών διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός φορέας «Αρχαία Ελλάδα-Ευ Αγωνίζεσθε», ενώ τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη θεραπεία τριών νεαρών παιδιών που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα, με γνωστούς τραγουδιστές και χορευτικά συγκροτήματα.

Ειδικότερα, συμμετέχουν οι τραγουδιστές και μουσικοί:

ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ: ΑΛΥΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ , ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΝΤΑΡΟΣ, ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ, ΑΝΩΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΧΟΡΕΥΤΑΚΗΣ.

ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΕΜΑΝΕΤΖΙΔΗΣ.

ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΓΑΝΙΔΗΣ, ΕΥΔΟΚΙΑ ΤΕΚΤΟΝΙΔΟΥ

ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΝΑΣΤΙΑ και τα μουσικά συγκροτήματα Η ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΩΤΙΚΗ 2011-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ και ΔΥΤΙΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΘΡΑΚΗ.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΙ: ΤΖΕΝΗ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΗ.

ΝΗΣΙΩΤΕΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΡΡΕ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ, ΝΙΚΟΣ ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ.

Παράλληλα, την εκδήλωση στηρίζουν:

1. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων.

2. Η Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας.

3. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης.

4. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

5. Η Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

6. Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης.

«Θεωρούμε ιδιαίτερης σημασίας το μοναδικό αυτό πολιτιστικό αντάμωμα που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και μάλιστα για έναν τόσο σημαντικό διττό σκοπό: από την μια πλευρά αγάπη και βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μας, μέσω της μεγάλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και από την άλλη προβολή και ανάδειξη των χορών, της μουσικής και των ενδυματολογικών παραδόσεων της πατρίδος μας», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του φορέα «Αρχαία Ελλάδα-Ευ Αγωνίζεσθε», Χρήστος Στάγγος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Αμύνης, Τουρισμού, Μακεδονίας-Θράκης.

 

europolitis.eu