Στην πυρόπληκτη Θάσο ο πρωθυπουργός – Μέτρα

Θάσος.- Άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά στη Θάσο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από σύσκεψη με τοπικούς φορείς.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, μέσω του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ.

Όσον αφορά τους ιδιοκτήτες σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν από τη φωτιά ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το υπουργείο Υποδομών θα καλύψει τις ζημιές τους σε ποσοστό 80% και πως το υπόλοιπο 20% θα καλυφθεί με μακροχρόνιο δανεισμό.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως η κυβέρνηση θα προβεί άμεσα στην εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, ενώ θα έχει επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας για να διερευνηθεί η δυνατότητα άμεσης μετάβασης κλιμακίου του μηχανικού του Στρατού στο νησί προκειμένου να εξετάσει τι μπορεί να γίνει άμεσα με τις βροχοπτώσεις.

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο θα υπάρξει άμεση κινητοποίηση, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι αυτό της γρήγορης αναδάσωσης.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Το νησί της Θάσου, το οποίο δοκιμάζεται και πάλι από τις φωτιές, επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο.

Ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Ιωάννη Καρατζιά.

 (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Το ελικόπτερο που μετέφερε το κλιμάκιο προσγειώθηκε στο νησί λίγο πριν τις 11 το πρωί. Ο κ. Τσίπρας θα πετάξει με το ελικόπτερο πάνω από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Στη Θάσο βρίσκεται ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς του νησιού, στην οποία έγινε μια συνολικής εκτίμηση της κατάστασης από τη στιγμή που ξέσπασαν τα τέσσερα μέτωποα της φωτιάς.

Newsroom ΔΟΛ