ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Να, Λοιπόν, που και το νέο όνειρο ξεθώριασε πριν καλά-καλά σχηματοποιηθεί. Ένα «όχι»  του «κουαρτέτου» κι όλα σωρός εκεί μπροστά στα σκαλοπάτια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που ο Τσίπρας την έχει μετατρέψει τα τελευταία χρόνια σε …φυτώριο απραγματοποίητων υποσχέσεων!

Κι όμως, μόλις πρόσφατα έλεγε πως έχει πια «σπουδάσει» όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο και «έμαθε» το μάθημά του… Μετεξεταστέος μένει, για μια ακόμη φορά!

Μεγάλε, μη τα βάφεις μαύρα. Ξέρεις, η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης! Οπότε το ίδιο βιολί εσύ, να το εμπεδώσης καλά το μάθημα!!!

Τι είχες, τι έχασες; Έριξες την υπόσχεση, εσύ είσαι ο καλός! Ήλθαν οι άλλοι, οι κακοί ευρωπαίοι, σου είπαν: Τι καμώματα είναι τούτα; Αυτά συμφωνήσαμε; Και τα πήραν πίσω! Εσύ καλός, αυτοί κακοί, εμείς τι σας φταίμε;

Τώρα, όμως, πρέπει να τα μαζέψετε! Πώς; Τα κανάλια της ελεύθερης λεγόμενης τηλεόρασης δεν σας κάνουν τα χατίρια. Πέρασε πολύς καιρός, τσούλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι, σας πίστεψαν, σαν δοκίμασαν σας απέρριψαν! Διότι, όπως λέει και ο σοφός λαός, δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους στο διηνεκές!

Έτσι, σας απομένει η ΕΡΤ η δόλια. Έλα, όμως που κι αυτοί ναι μεν τους ξαναπροσλάβατε πίσω (όχι όλους, όσους σας άρεσαν), αλλά, όπως μου είπε ένα πουλάκι, τους αφήσατε, λέει, απλήρωτους για μεγάλο διάστημα και στη συνέχεια οι μισθοί που δώσατε δεν έχουν σχέση μ΄ αυτούς που χάσανε!

Έτσι, λοιπόν, την ημέρα που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τις εκ των υστέρων ανακληθείσες υποσχέσεις του, οι της ΕΡΤ απεργούσαν και η ομιλία δεν μεταδόθηκε! Κάποιοι λένε αυτοί πως είναι οι άσχημοι. Είναι, όμως;

Διότι κάποιοι άλλοι μιλάνε για «στημένο παιχνίδι»! Δεν το γνωρίζω, απλώς το μεταφέρω όπως το άκουσα! Ήτανε, λέει προσχεδιασμένη η απεργία για δύο λόγους. Αφενός να μην πολυεκτεθεί ο Τσίπρας με τις υποσχέσεις περί παγώματος καταβολής εισφορών κλπ. που ψυχανεμιζόντουσαν οι σύμβουλοί του ότι έτσι κι αλλιώς δεν θα περνούσαν από τους «κακούς», από την άλλη δε, να φτιαχτεί το προπέτασμα της «αντικειμενικής» ΕΡΤ ενόψει και της εικονικής πραγματικότητας των νέων καναλαρχών!

Τι να σας πω. Με τόσα και τόσα που έχουν δει τα μάτια μας ούτε που ξέρουμε πια τι να πιστέψουμε! Και τι να μην πιστέψουμε! Πάντως, το “γράμμα” θα το κουβαλήσουν. Διότι ένας “καλός” ποτέ δεν μένει ακάλυπτος! Εδώ τα κουκούλωσε με τα Πόθεν Έσχες των υπερθεματιστών! Εδώ θα κάνουν πίσω;

Κρίμα που δεν είχε κανένας συγχωριανός μου, έστω και με χρυσόβουλο, τίποτε βοσκοτόπια εκεί ψηλά στον Αίνο, να τα έβαζα  ενέχυρο να διεκδικούσα και εγώ κανένα κανάλι! Όσο να πεις, περισσότερα και από τον Καλογρίτσα και από τον Μαρινάκη ξέρω από τηλεόραση!

Α, ναι, ο Κουρής, αλώβητος πάντα! Αυτός δεν είναι, που έγραψε στην εφημερίδα του φαρδειά-πλατειά,  ότι για χάρη του Ανδρέα έγραφε ψέμματα; Τώρα για χάρη ποιου τάχα λέει την …αλήθεια;