ΓΝΩΜΗ: Η ομιλία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη να σηματοδοτήσει το νέο

ΓΝΩΜΗ- ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, θα είναι η πρώτη από το συγκεκριμένο φόρουμ, που θα εκφωνήσει ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου η οικονομική κρίση, παρά τα βαριά –φορολογικά κυρίως- μέτρα,  «καλά κρατεί» και, από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με την πρωθυπουργική ρήση «τώρα θα κυβερνήσουμε» (σ.σ. μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και τον μεγάλο συμβιβασμό, κατ΄άλλους κωλοτούμπα) επιχειρεί να αλώσει το Κράτος δημιουργώντας το δικό του καθεστώς. Παντού απομακρύνσεις, παντού αντικαταστάτες, παντού προσλήψεις ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίο επεισόδιο στη σειρά «τα αλλάζουμε όλα» η αιφνίδια και άνευ ουδεμιάς δικαιολογίας, εκπαραθύρωση του προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε., Γιώργου Αντωνακόπουλου, με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά…

Επειδή, προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά δεν πρόκειται να δώσει στο λαό, όπως του υποσχέθηκε, φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να του προσφέρει «άρτον και θεάματα». Για αυτό  κλείνει κανάλια για να ανοίξει δύο νέα, με δικούς ανθρώπους και «καπαρώνει» και τη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών.  Στη θέση αυτή τοποθετείται μία ομογενής καθηγήτρια, του New York University, η Ελένη Θεοδωράτου.

Μέσα σ΄αυτό, λοιπόν, το πολιτικό και οικονομικό κλίμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει το λόγο στη συμπρωτεύουσα. Το ίδιο έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας. Κατασπατάλησε, όμως, το χρόνο για να υποσχεθεί πράγματα που –πάλι- δεν μπορεί για να εφαρμόσει και για να μας περιγράψει ότι όσα υποσχέθηκε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, τα τήρησε όλα!

Στην Ελλάδα ζούμε, δημοκρατία έχουμε ο κάθε ένας μπορεί –ακόμα!- να λέει παραμύθια…

Ελπίζουμε, πιστεύουμε και προσδοκούμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην τον ακολουθήσει στον χωρίς φρένα κατήφορο. Η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ελπίζουμε να σηματοδοτήσει ανεξίτηλα το νέο. Εκείνο που κατά την άποψή μας πρέπει να κάνει, είναι να μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια στο λαό. Να μην τάξει, να μην χαϊδέψει αυτιά, να μην υποσχεθεί ό,τι δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει.

Χορτάσαμε από ανέξοδες και απραγματοποίητες υποσχέσεις. Και κουραστήκαμε. Έχουμε προβλήματα, έχουμε παιδιά, έχουμε οικονομικές δυσχέρειες… Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένα ακόμη παραμύθι με βασιλόπουλα που γίνονται όρνεα και με νεράιδες που μεταμορφώνονται σε κακές μάγισσες…

Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, υλοποιήσιμο και μία διαβεβαίωση ότι πράξει ό,τι δει προκειμένου να τερματισθεί η οικονομική αβεβαιότητα και να ενισχυθεί η παραγωγή και το εξαγωγικό εμπόριο, που μαζί με μείωση των φόρων, μπορεί να αλλάξουν το οικονομικό κλίμα, εάν κατορθώσουν να προσελκύσουν επενδυτές. Εδώ που φθάσαμε, αυταπάτες πλέον δεν χωρούν!

Επίσης να πει δυο λόγια για τους Απόδημους και τους Ομογενείς. Κατέθεσε το ΣΝ για την ψήφο. Έχει, όμως, πολλά ακόμη να κάμει. Το φορολογικό, η ταυτότητα ομογενούς, το συνταξιοδοτικό, το εκπαιδευτικό, είναι μερικά μόνον από τα ζητήματα που χρειάζονται λύσεις.