Σεούλ: Το κοινοβούλιο καταδικάζει τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Ν. Κορέα.- Απόφαση με την οποία καταδικάζει την τελευταία πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα ψήφισε σήμερα Τετάρτη το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, ζητώντας από την Πιονγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Από τα 300 μέλη του κοινοβουλίου, συμμετείχαν στην ψηφοφορία 203 βουλευτές. Από αυτούς, οι 200 ψήφισαν την απόφαση, ενώ υπήρξαν τρεις αποχές από την ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, δύο αμερικανικά υπερηχητικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν σήμερα πτήση πάνω από τη Νότια Κορέα, με το ένα από αυτά, να προσγειώνεται σε αεροπορική βάση που βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ., νοτίως της πρωτεύουσας, Σεούλ.

Πρόκειται για τη δεύτερη πτήση αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών πάνω από τη Νότια Κορέα, από τότε, που η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την 5η πυρηνική δοκιμή της, στις 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα
με αξιωματούχο των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα, η πτήση του ζεύγους των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B Lancer, που έχουν την έδρα τους στο Γκουάμ, είχε ως στόχο να επιδείξει την ενεργή αμυντική υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη Νότια Κορέα.
Skai.gr