Γ. Αμανατίδης: Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην πατρίδα

Κάιρο.- “Ως άξιους συνεχιστές μιας ιστορικής και ένδοξης ομογενειακής κληρονομιάς” ευχαρίστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, «για όλα όσα ο ευεργέτης Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα» σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ελληνική Κοινότητα Καϊρου η οποία του επιφύλαξε θερμή εκδήλωση κατά την πρώτη μέρα, σήμερα (χθες) της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αίγυπτο. Μια διήμερη επίσκεψη που αποσκοπεί στις στενότερες επαφές με την ελληνική Ομογένεια, το Πατριαρχείο, αλλά και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου.

Ο κ. Αμανατίδης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση, το πολυσχιδές έργο και την πολύπλευρη δραστηριότητα της Κοινότητας αλλά και όλων των παροικιακών Σωματείων, προέδρους και μέλη των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, επισκεπτόμενος νωρίτερα το Πολιτιστικό Κέντρο και την Αχιλλοπούλειο και Αμπέτειο Σχολή, όπου συνομίλησε με μαθήτριες και μαθητές και συνεχάρη τη διοίκηση, το προσωπικό, τους φορείς και τους εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη διατήρηση και τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Ειδικότερα στο Πολιτιστικό Κέντρο ο κ. Αμανατίδης έλαβε μέρος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του προέδρου, Χρήστου Καβαλή, και των μελών της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου, ενώ ενημερώθηκε εκτενώς για τις δραστηριότητες του Κέντρου από το διευθυντή του, Χρήστο Παπαδόπουλο.

Ο κ. Αμανατίδης, ως υφυπουργός Εξωτερικών, αλλά και ως εκπαιδευτικός ο ίδιος, συνεχάρη γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς της Ομογένειας “για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνικής παιδείας -έργο εθνικής σημασίας- για το οποίο σας συγχαίρω”. «Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής» τόνισε «η ελληνική Πολιτεία μερίμνησε ώστε, κατά την σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, τα ελληνικά σχολεία της Αιγύπτου να είναι πλήρως στελεχωμένα, προς όφελος των μαθητών της ομογένειας».

Πηγή: ΑΠΕ