H Boύλα συναντά τη Μελβούρνη – Αδελφοποίηση Σχολείων

Αθήνα.- Τριάντα έξι μαθητές από το Σχολείο Alphington της Μελβούρνης, με τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Βούλας Αττικής, προκειμένου να επισημοποιήσουν την αδελφοποίηση των δύο σχολείων.

Μαζί με τα παιδιά βρέθηκε η διευθύντρια του Alphington Grammar, καθηγήτρια Βίβιαν Νίκου, η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας Τούλα Τερεζάκη, τρεις εκπαιδευτικοί, καθώς και η συμπάροικος, Χριστίνα Δεσποτέρη, η οποία συνέβαλε στο να έρθουν κοντά τα δύο σχολεία.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκαν τον Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Οι μαθητές χορεύουν στις κλειστές σχολικές εγκαταστάσεις στη Βούλα Αττικής

Οι μαθητές χορεύουν στις κλειστές σχολικές εγκαταστάσεις στη Βούλα Αττικής

Κατόπιν οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του 1ου Λυκείου Βουλιαγμένης με τους μαθητές του οποίου έπαιξαν ποδόσφαιρο στις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και κατόπιν αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Τέλος, οι μαθητές χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.

Οι διευθυντές των δύο σχολείων αντάλλαξαν δώρα και υπέγραψαν τη συμφωνία που επικυρώνει και πρακτικά την αδελφοποίηση των δύο σχολείων. Παρών ήταν η αναπληρώτρια επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Susan Goodall και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Δήμου Βούλας, Διονύσιος Γεωργουλόπουλος.