Έ«Χ»ασε την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη η ΑΕΚ

Aθήνα.- Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται σπάνια, και η ΑΕΚ έδειξε αδυναμία να την εκμεταλλευτεί. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να βρεθεί μόνη επικεφαλής της Super League μετά από τρεις αγώνες. Παράλληλα, συμπληρώθηκε η μοναδική στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκυρία, κατά την οποία έμειναν χωρίς γκολ την ίδια αγωνιστική η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ!

Οι απουσίες των Μάνταλου, Αλμέιδα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς για την ΑΕΚ στο α΄ ημίχρονο. Δημιουργικότητα «μηδέν» και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να απειληθεί η εστία του Χουάντερσον.

Οσο για τον Γηραιό, είχε ως στόχο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Λάμπρου, Λεοζίνιο, όμως αυτό αντισταθμιζόταν από την ταχύτητα του Μπακάκη για τους γηπεδούχους. Ετσι κύλησε το πρώτο ημίχρονο με το σημαντικότερο γεγονός να είναι η στιγμή που ο Χρήστος Αραβίδης σηκώθηκε για ζέσταμα και γνώρισε την αποθέωση από τους οργανωμένους της ΑΕΚ.

Στο πρώτο 45λεπτο υπήρξε κι ένα σοβαρό διαιτητικό λάθος, όταν ο Ανέστης προσπάθησε να διορθώσει το λάθος του πιάνοντας τη μπάλα με τα χέρια μετά από γύρισμα του Ντίντακ. Αναμφισβήτητο έμμεσο, το οποίο δεν καταλογίστηκε. Οι δύο αλλαγές του Κετσπάγια σε συνδυασμό με την διάθεση του κόσμου να «σπρώξει» την ομάδα, άλλαξαν τα δεδομένα στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε ντεμπούτο στα κιτρινόμαυρα και μαζί με τον Βαγγέλη Πλατέλλα έδωσαν άλλη πνοή στην επίθεση. Από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ του Πατίτο Ροντρίγκες η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ στο 60΄.

Ηταν ακριβώς η στιγμή που ο Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε το στίγμα για τη συνέχεια της προσπάθειες του Ηρακλή: Ζιαμπάρης αντί Λάμπρου και… φουλ άμυνα, αφού διέκρινε εμφανή σημάδια κόπωσης, κάτι που η ομάδα του πλήρωσε ακριβά πριν από μία εβδομάδα εναντίον του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ έβρισκε συνεχώς περισσότερους χώρους και πατούσε πιο εύκολα στην περιοχή του «Ηρα». Παρότι τής έλειπε η μεγάλη φάση, η πίεσή της έτεινε να γίνει ασφυκτική, ειδικά μετά την είσοδο του Αραβίδη στο 72΄. Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά για τους φίλους της ΑΕΚ που έβλεπαν την ομάδα τους να αδυνατεί να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία που παρουσίαζεται πολύ σπάνια.

Για την ακρίβεια και όσον αφορά την συγκεκριμένη περίσταση, μια φορά κάθε εννέα χρόνια αφού τόσο διάστημα έχει μεσολαβήσει από τότε που ο «Δικέφαλος» ήταν για τελευταία φορά στην κορυφή της βαθμολογίας. Από τον Ιανουάριο του 2008… Μια ευκαιρία που χάθηκε κι έτσι η Ενωση θα πάει την επόμενη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χωρίς ουσιαστικό (1β.) βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Διαιτητής: Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Κίτρινες: Σιμόες, Μπακασέτας – Κούρος, Μπαρτολίνι Περόνε, Χουάντερσον, Αγγελόπουλος

AEK (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72΄ Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46΄ Πλατέλλας), Μπακασέτας, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ (46΄ Χριστοδουλόπουλος)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (60΄ Ζιαμπάρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54΄ Πασάς), Περόνε (83΄ Λουκίνας)

* Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ έμειναν οι Τζανετόπουλος, Ντίας, Μανωλάς και Γαλανόπουλος

Συνοπτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 0-0

Πανιώνιος – Βέροια 1-2
(17′, 45′ Βίτι – 81′ Ενγκόγκ)

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-0

ΚΥΡΙΑΚΗ
ΠΑΟΚ – Ξάνθη 0-0

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-0
(42΄ Ούμπιδες)

Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1
(20΄ Τόνι Σίλβα, 30΄ Μάντζιος – 89΄ Αρναρέλης)

ΑΕΛ – Ολυμπιακός 1-0
(92′ Γκόλιας)

ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΕΚ – Ηρακλής 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός 7
2. ΑΕΚ 7
3. Πλατανιάς 7
4. Ολυμπιακός 6
5. Πανιώνιος 6
6. ΠΑΟΚ 4
7. Παναιτωλικός 4
9. ΑΕΛ 4
. ΠΑΣ Γιάννινα 4
10. Λεβαδειακός 3
11. Κέρκυρα 3
12. Βέροια 3
13. Ατρόμητος 3
14. Ηρακλής 2
15. Ξάνθη 1
16. Αστέρας Τρίπολης 0
* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.

Newsroom ΔΟΛ