Ο Ομογενής Ιβάν Σαββίδης: Είμαι έτοιμος να καταθέσω την πρώτη δόση για την άδεια

Αθήνα.- «Είμαι ο πρώτος επιλαχών και εντός των επόμενων ημερών είμαι έτοιμος να καταθέσω τη πρώτη δόση» δήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του επιχειρηματία Γ.Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

«Εάν μας πληροφορήσουν ότι έχουμε το δικαίωμα για την απόκτηση της άδειας, τότε θα είμαστε έτοιμοι σε 2-3 ημέρες να πληρώσουμε τη δόση» ανέφερε ο κ. Σαββίδης, ενώ πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει συνομιλίες για συνεργασία με τον Alpha ή το Star.

Σε περίπτωση, είπε, που οι κ.κ. Κοντομηνάς και Βαρδινογιάννης αρνηθούν, τότε αυτοί θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού και «εμείς να προχωρήσουμε μόνοι μας».

Ο επιχειρηματίας πρόσθεσε ότι εντός των 90 ημερών που έχει θέσει το κράτος ως προθεσμία, θα λυθεί το ζήτημα πιθανών συνεργασιών, καθώς πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια.

Σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε: «Ό,τι κάνουμε, είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση».

Σύμφωνα με τη διαδικασία, μετά τον απαιτούμενο έλεγχο του «πόθεν έσχες» του Ιβάν Σαββίδη, ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος, εντός των επόμενων ημερών, να καταβάλει το τίμημα της πρώτης δόσης που του αναλογεί.

Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει ποσό 61, 5 εκατ. ευρώ και το σχήμα του Alpha ποσό 61 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ