Ομογενειακή Ομοσπονδία ζητά την ανάκληση βραβεύσεως του Γιάννη Μπουτάρη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Την ανάκληση της Βράβευσης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στον οποίο είχε απονεμηθεί το βραβείο  “Δαμιανός“, την περασμένη Άνοιξη, στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης, αποφάσισε να ζητήσει, από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέροντα Δημήτριο,  το Δ.Σ. ομογενειακής Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, Η Ελληνική Σκοπευτική, Αλιευτική και Θρησκευτική Ομοσπονδία ΗΠΑ, καταγγέλλει τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι σε συνέντευξή του στα  ΜΜΕ των Σκοπίων, στην Οχρίδα, την 28η Αυγούστου 2016, είχε κατηγορήσει την ελληνική πολιτική ηγεσία το ότι “δια λόγους πολιτικής σκοπιμότητας δεν αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία“.

Το βραβείο είχε απονείμει στον κ. Μπουτάρη η οργάνωση Hebrew Union College-Jewice Instittute of Religion, κατόπιν εισηγήσεως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Σε σχετική δημοσίευση στον ομογενειακό Τύπο, υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Στυλιανό Μανή, τον Γραμματέα Σπυρίδωνα Χριστοφοράτο και τον διευθυντή Εκπαιδεύσεως Γεώργιο Μανίκα, υποστηρίζουν ότι “… είμαστε βέβαιοι ότι ο Αρχιεπίσκοπός μας ως γνήσιος Μακεδόνας θα ζητήσει την ανάκληση της βράβευσης του κ. Μπουτάρη, αποτοκώμενος  τα μελανά γράμματα της ιστορίας”.

Αυτούσια η σχετική ανάρτηση έχει ως ακολούθως (www.greeknewsonline.com).

AD-SHOOTING