Χημικά εναντίον συνταξιούχων!

590_4f069a4ecf492e8bd9dc5febcbd0636e

Η γυναίκα που καλύπτει το πρόσωπο της στον ψεκασμό των συνταξιούχων με χημικά από τα ΜΑΤ,  αποτελεί σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και της αριστεράς. Πρόκειται για τη συνταξιούχο Κατίνα Μανιτάρα, 85 ετών σήμερα, η οποία αφού επέζησε τη φρίκη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στη συνέχεια είχε ενεργό ρόλο στις μεταπολεμικές εξελίξεις.

Αθήνα.- Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τη χρήση χημικών απέναντι σε συνταξιούχους διαδηλωτές, από δυνάμεις των ΜΑΤ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και απαγόρευσε τη χρήση τους σε ανάλογες διαδηλώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού.

Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Ενόχληση Τσίπρα!

ην ενόχληση του πρωθυπουργού προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων εναντίονσυνταξιούχων κατά τη διάρκεια της πορείας με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.
Μάλιστα, εντός ολίγου αναμένεται ανακοίνωση για το θέμα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Μαζική ρίψη δακρυγόνων στους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου της “κοινωνικής ευαισθησίας”. Η βοή των πλησιαζόντων-αναπόδραστων- γεγονότων», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter o Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τα επεισόδια έξω από τοΜέγαρο Μαξίμου.

Δείτε το μήνυμα του κ.Κουμουτσάκου:

Το ΚΚΕ για τα επεισόδια

«Μια ημέρα μετά την κυβερνητική φιέστα στην Καισαριανή, που είχε προφανή στόχο να δώσει άλλοθι «αριστεροσύνης» και να ξεπλύνει την αντιλαϊκή πολιτική, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίθεση, με ΜΑΤ και δακρυγόνα, σε βάρος συνταξιούχων που διαμαρτύρονταν για τις μειώσεις στις συντάξεις τους και ζητούσαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι η υλοποίηση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή και τον αυταρχισμό ενάντια στους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα που διεκδικούν τα δικαιώματά τους» προσθέτει το ΚΚΕ.

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Οταν δε φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων επιτέθηκε σήμερα στους συνταξιούχους, στους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν αγωνιστική θέση πλάι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών μας που για εμάς δεν είναι «περασμένα-ξεχασμένα», να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί όμιλοι!

Δημοκρατική Συμπαράταξη

“Κύριε Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε!” δηλώνει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τα επεισόδια στην πορεία των συνταξιούχων.

“Ο Πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστερά, που κατάργησε το ΕΚΑΣ και τσάκισε τις επικουρικές συντάξεις, έχει μονίμως κλούβες που κλείνουν τη δίοδο προς το Μαξίμου.

Όταν οι συνταξιούχοι προσπαθούν να περάσουν και απωθούνται με δακρυγόνα, δηλώνει εξοργισμένος για την αστυνομική βία. Κύριε Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε” τονίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Παν. Κουρουμπλής

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου και την στάση της αστυνομίας κλήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Μόλις το έμαθα τηλεφώνησα σε όλους τους αρμοδίους, και στον Γενικό Γραμματέα και στον Αρχηγό ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να δημιουργούνται …αλλά μέσα στις κινητοποιήσεις υπάρχουν και άλλα στοιχεία» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

«Εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρχουν αυτού του είδους οι αντιδράσεις από πλευράς της Αστυνομίας» πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής και κατέληξε:

«Η Αστυνομία πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της και την κάνει πιστεύω τώρα αν υπήρξε αυτό το περιστατικό θα το δούμε. Πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ περιορισμένο».

Τα επεισόδια

Ένταση δημιουργήθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.

Στην πορεία που πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι δημιουργήθηκαν επεισόδια στο Μαξίμου με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

Οι συνταξιούχοι, όπως φαίνεται και στα βίντεο, επιχείρησαν να ανατρέψουν την κλούβα των ΜΑΤ.