Συνάντηση Τσίπρα – Σκαπαρότι: Έντονη ανησυχία από τις τουρκικές δηλώσεις

Αθήνα.-Την έντονη ανησυχία του για τις δηλώσεις Ερντογάν, και άλλων τούρκων αξιωματούχων, για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα νησιά του Αιγαίου εξέφρασε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του στο Μαξίμου με τον Ανώτατο Συμμαχικό Διοικητή Ευρώπης του ΝΑΤΟ, στρατηγό Κέρτις Σκαπαρότι.

Όπως τόνισε
ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Σκαπαρότι, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, που έγινε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις σε θέματα ασφαλείας, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, καθώς και η συμβολή του στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Παράλληλα, τονίστηκε η συμβολή της Ελλάδας στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, με προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.

«Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι απρόβλεπτος» τόνισε στην Καθημερινή ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος του NATO Τζέιμς Σταυρίδης, προκάτοχος του κ. Σκαπαρότι, στον απόηχο των δηλώσεων του τούρκου προέδρου με τις οποίες έθετε θέμα Συνθήκης της Λωζάνης.

Πηγή:skai.gr