Ελληνόπουλα από το Σίδνεϊ δίπλα.. στα «Ολυμπιακά» είδωλα τους

Αθήνα.-Άρωμα και … χρώμα Αυστραλίας πήρε από την Δευτέρα (26/9) το Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη! Ο λόγος είναι η επίσκεψη ομάδας της Ακαδημίας της Gladesville Ryde Magic που εδρεύει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας στην Ελλάδα με σκοπό να ζήσει μια ελληνική και ολυμπιακή εβδομάδα!

oli

Τα παιδιά της Ακαδημίας της Gladesville Ryde Magic στο Ρέντη

Τα 30 μέλη της αποστολής, που είναι 15 ποδοσφαιριστές ηλικίας 12 έως 18 ετών, μαζί με τους προπονητές, τους γονείς τους και τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού κ. Κυριάκο Τοχούρογλου, ο οποίος είναι προπονητής στο σύλλογο, επισκέπτονταν κάθε ημέρα από την Δευτέρα το Ρέντη και ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Ακαδημία του Ολυμπιακού.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε πρωινές προπονήσεις από τους τεχνικούς της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ξενάγηση στο Προπονητικό Κέντρο, γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, επισκέψεις σε Σχολές του Ολυμπιακού στην Αττική (Άλιμος) για φιλικά παιχνίδια, παρακολούθηση αγώνων της Ακαδημίας αλλά και της πρώτης ομάδας στο “Γ. Καραϊσκάκης” και φυσικά επισκέψεις στα αξιοθέατα της Αθήνας και του Πειραιά.

Τα παιδιά της Ακαδημίας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Ομάρ Ελαμπντελαουί και τον Γιάννη Μανιάτη, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να πάρουν αυτόγραφα, ενώ το πρωί της Πέμπτης παρακολούθησαν το φιλικό παιχνίδι της Κ-17 του Ολυμπιακού με τον ΑΠΟΕΛ και το βράδυ της ίδιας ημέρας τον αγώνα του Europa League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΑΠΟΕΛ.

Φυσικά και παρακολούθησαν και τους αγώνες των Νέων και της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού με τις αντίστοιχες της ΑΕΚ την Κυριακή ενώ σήμερα θα ανέβαιναν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Τα μέλη της αποστολής δήλωναν εντυπωσιασμένα  από τις εγκαταστάσεις στο Ρέντη.

Τα στελέχη της ομάδας τίμησαν και τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ κ. Γιώργο Παύλου για την ευκαιρία που τους δόθηκε να επισκεφτούν και να “δουλέψουν” με τους ποδοσφαιριστές τους το “σπίτι” του Ολυμπιακού και κάλεσαν την Ακαδημία του Ολυμπιακού να επισκεφτεί το Σίδνεϊ.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας κ. Τζον Κολέτι δίνοντας την πλακέτα στον κ. Παύλου τόνισε: “Είναι μεγάλη μας τιμή που μας δεχτήκατε στο σπίτι σας. Στην ομάδα μας υπάρχουν πολλοί Έλληνες και καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι να τους φιλοξενεί ο Ολυμπιακός. Έχουμε εντυπωσιαστεί από το Κέντρο και σας περιμένουμε και εσάς στην Αυστραλία για ν’ ανταποδώσουμε την φιλοξενία”. Ο κ. Παύλου από την πλευρά του σημείωσε: “Το σημαντικό για εμάς είναι να βλέπουμε τα παιδιά χαμογελαστά και χαρούμενα. Θέλουμε να νιώθετε πως είστε στο σπίτι σας. Εύχομαι σ’ όλους σας να περάσετε καλά στην χώρα μας. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση σας. Να είστε βέβαια πως θα συνεχίσουμε να έχουμε μια επικοδομητική συνεργασία”.

Η φιλοξενία εκ μέρους του Ολυμπιακού, όπως επισημαίνουν συνεχώς τα μέλη της ομάδας από την Αυστραλία, είναι άψογη και όλα τα παιδιά θα ήθελαν να παραμείνουν στην χώρα μας και στο Προπονητικό Κέντρο για ακόμη μια εβδομάδα! Η αναχώρηση τους όμως για την Αυστραλία είναι προγραμματισμένη για την 5η Οκτωβρίου.

 

Neoskosmos.com