Λιου σε Τσακαλώτο: Εφαρμόστε τα ψηφισθέντα μέτρα, «τρέξτε» τις μεταρρυθμίσεις

Αθήνα.- Διπλό «μήνυμα» σε Ελλάδα και δανειστές έστειλε ο Τζακ Λιου στη συνομιλία που είχε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε για ακόμη μία φορά προς τους δανειστές πως πρέπει να υλοποιηθεί η δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τόνισε όμως και προς τον Έλληνα ομόλογό του πως πρέπει η Αθήνα να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και να ολοκληρώσει την επόμενη σειρά των στόχων- ορόσημων που οφείλει τον Οκτώβριο, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τόνισε επίσης, πως πρέπει να προχωρήσουν οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στο κομμάτι των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών ο Λιου στάθηκε περισσότερο τονίζοντας πως μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για έναν θετικό κύκλο ενίσχυσης της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Ο ίδιος είπε πως η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις είναι σημαντική και οι Ευρωπαίοι μπορούν να ανοίξουν τη συζήτηση με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους.

Τσακαλώτος στο real.gr

«Έχουμε συνηθίσει» απάντησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε ερώτηση του real.gr στην Ουάσινγκτον για το «πως σχολιάζει την πολεμική που αναπτύσσεται μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. για την τύχη του ελληνικού χρέους και αν το προβληματίζει αυτό το γεγονός».