Μια δυναμική Ελληνίδα ζητά την ψήφο των δημοτών στο Στόνινγκτον

Βικτώρια.- Μία ακόμη ελληνικής καταγωγής Αυστραλέζα, η δικηγόρος Μπέτυ Ζέρβα κατέρχεται στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Στόνινγκτον, της Βικτώρια. Η κ. Ζέρβα είναι υποψήφια στο Ανατολικό Διαμέρισμα (East Ward) και κατέρχεται ως ανεξάρτητη.

zervas (1)

“Μια άξια και δυναμική Ελληνίδα κατέρχεται υποψήφια στις δημοτικές εκλογές”. Έτσι αναγγέλλει την υποψηφιότητά της η ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος” και σημειώνει ότι η δικηγόρος Μπέτυ Ζέρβα που, «κατοικεί μια ζωή στο Στόνινγκτον, ζει και αναπνέει στους ρυθμούς του». Το δικηγορικό της γραφείο βρίσκεται στην περιοχή, η ίδια ζει εκεί και τα τέσσερα παιδιά της φοιτούν σε δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Σύμφωνα με την ίδια πάντα εφημερίδα, “την ξέρει, λοιπόν, όσο λίγοι την περιοχή και, όπως λέει, είναι σε θέση να ασχοληθεί με τα κοινά”.

Μεταξύ άλλων, η κ. Ζέρβα υπόσχεται να είναι πάντα στη διάθεση των δημοτών της και δεσμεύεται ότι:

*Θα διαχειριστεί με υπευθυνότητα τα αναπτυξιακά προγράμματα και όχι το αντίθετο.

*Θα διατηρήσει και θα ενισχύσει τους ανοιχτούς χώρους και τα μικρά πάρκα.

*Θα διασφαλίσει την εύκολη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς και τους οίκους ευγηρίας του Δήμου.

*Θα εργαστεί μαζί με τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις και τα αθλητικά δίκτυα για την ενίσχυση των εγκαταστάσεων του Ανατολικού Διαμερίσματος.”

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ:

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι ομογενείς αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά τόσο στην κεντρική όσο και στην δημοτική πολιτική σκηνή, σχεδόν σε κάθε γωνιά της γης όπου υπάρχουν ελληνικές παροικίες.

Ακόμη περισσότεροι νέοι μας χρειάζεται, όμως, να ασχοληθούν και με τα ομογενειακά κοινά. Ήδη οι περισσότερες ομογενειακές οργανώσεις, τριτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες, έχουν ανάγκη από “νέο αίμα”, “φρέσκες ιδέες”, “νέες αντιλήψεις” και “νέες νοοτροπίες”.

Η πρόσμιξη των παλαιών στελεχών με τους νέους ομογενείς, θα δώσουν τους καλούς, εύγευστους και δυναμικούς καρπούς. Σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής.

Νέες ομογενειακές Οργανώσεις στήνονται, με νέο πνεύμα, με καινούργια οράματα. ο Παγκόσμιος Ελληνισμός έρχεται από μακριά και θα πάει ακόμη μακρύτερα σε πείσμα όσων θέλουν να τον απαλλοτριώσουν.

Οι ομογενείς πρέπει να στηρίζουν τους ομογενείς υποψηφίους. ‘Οσοι περισσότεροι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί -ανεξαρτήτως κόμματος-  κατακτούν δημόσια αξιώματα, τόσο ενδυναμώνει η ομογένεια. Η παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού, (ΠαΔΕΕ) είναι “ζωντανό” παράδειγμα πόσο μπορούν να βοηθήσουν σε πρώτο βαθμό την ομογένεια στα θέματα της καθημερινότητάς τους  εκεί όπου ζουν και, δευτερευόντως την ελληνική πατρίδα στα δίκαια αιτήματά της.

Ενωμένοι και σε αγαστή συνεργασία με τις ομογενειακές οργανώσεις, μπορούν να χτίσουν το μέλλον του παγκόσμιου ελληνισμού ασφαλέστερο, προοδευτικότερο και ελληνικότερο.