“Όχι” ψηφίζουν οι ομογενείς-Pétition : NON à la fermeture du Consulat Général de Grèce à Marseille

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Την καθολική αντίδραση των Ελλήνων της Γαλλίας συναντά η απόφαση της ελληνικής διοίκησης να κλείσει το προξενείο της Μασσαλίας.

Σε ειδική ψηφοφορία που διεξάγει η ηλεκτρονική ομογενειακή εφημερίδα http://diaspora-grecque.com, με το “OXI στo κλείσιμo τoυ Γενικoύ Πρoξενείου στη MASSALIA” και η οποία θα ολοκληρωθεί στις (Fini le) 6/Νοεμβρίου/2016, ημέρα κατά την οποία είναι προκαθορισμένο να διακόψει (;) οριστικά τη λειτουργία του το προξενείο, οι ομογενείς της Γαλλίας ψηφίζουν μαζικά όχι!

Ήδη στην συλλογή “υπογραφών” έχουν λάβει μέρος 891 ομογενείς.

Pétition : NON à la fermeture du Consulat Général de Grèce à Marseille
OXI στo κλείσιμo τoυ Γενικoύ Πρoξενείου στη MASSALIA

http://diaspora-grecque.com/modules/xoopspoll/index.php?poll_id=33

Σε σημείωμά του στο διμηνιαίο ομογενειακό περιοδικό “Ακρόπολις” (Εκδότης : Γιάννης Σταυρινού) ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μασσαλία  κ. Στυλιανός Γαβριήλ  εκφράζει την αισιοδοξία του ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων της Γαλλίας θα πετύχουν και ότι τελικά το Προξενείο δεν θα αναστείλει τη λειτουργία του. [Nous espérons que nos démarches vont aboutir; nous sommes optimistes car les médias en Grèce et en Marseille ont beaucoup parlé de cette fermeture. Les partis politiques en Grèce et tous les élus ont été alertés et le Parlement grec a été informé].