Μήνυμα της Παμμακεδονικής Αμερικής με πολλούς παραλήπτες

Του Στέλιου Κυριμλή.

Δράττομαι της ευκαιρίας της παρουσίασης του αφιερώματος για τους Μακεδονικούς αγώνες να στείλω κάποια σημαντικά μηνύματα στην ομογένεια και τον Ελληνισμό με την ιδιότητα του Προέδρου σε μία ιστορική και σημαντική Οργάνωση όπως η Παμμακεδονική, η οποία και εκπροσωπεί όλους τους Μακεδόνες της Αμερικής.

Θέλω καταρχάς να εκφράσω ένα μεγάλο και ειλικρινές ευχαριστώ, προς τους πρώην Προέδρους της Παμμακεδονικής ΗΠΑ για όλα όσα έχουν προσφέρει στο παρελθόν αλλά και για το ότι ακόμα και σήμερα είναι στο πλευρό της Διοίκησης μας, αποτελώντας στήριγμα και πολύτιμη βοήθεια στο δύσκολο έργο το οποίο έχουμε επωμιστεί.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών για την ανατροπή της απόφασης της Κυβερνησης Μπους του 2004 και την αναγνωριση του κρατιδίου των Σκοπίων ως «Μακεδονία». Ολους όσους από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό της Διοίκησης Χατζή και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να αγκαλιάζουν με θέρμη την όλη προσπάθεια,, αποδεικνύοντας τον αλληθινό και ανιδιοτελή πατριωτισμό τους.

Πολύτιμος αρωγός

Θέλω να ευχαριστήσω τα Ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης αλλά και τα Μέσα της πατρίδας που βρίσκονται στο πλευρό της Παμμακεδονικής ΗΠΑ και αποτελούν πολύτιμο αρωγό στον αγώνα που κάνουμε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για την Μακεδονία μας.

Θέλω να αναγνωρίσω την πολύτιμη συνδρομή και στήριξη που έχει η Οργάνωση μας και ο Εθνικής σημασίας αγώνας μας, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, τις υπόλοιπες σημαντικές Ομοσπονδίες ανά τις ΗΠΑ, την ΑΧΕΠΑ, την Εκκλησία και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Η ισχύς εν τη ενώσει αποδεικνύεται ότι αποτελεί την βασική αρχή αυτής της εκστρατείας και αποτελεί σημαντικό επίτευγμα ότι ο σκοπός της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας έχει φέρει πιο κοντά τους Ελληνες αφήνοντας στην άκρη διαφορές, έχοντας ως φάρο φωτεινό το ΕΘνικό συμφέρον.

Πρωταρχικός στόχος

Στόχος εμού προσωπικά και του Υπατου Συμβουλίου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, αποτελεί η ολοκλήρωση του Petition, φέρνοντας το επίμαχο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στο Κογκρεσο για επανασυζήτηση και ήδη έχουμε κάνει σειρά επαφών με πολιτικούς της Ουάσινγκτον προς αυτήν την κατεύθυνση.

Επιπροσθέτως στόχος της Διοίκησης μας είναι αναντίρρητα η συνέχιση της επωφελούς για τον Ελληνισμό συνεργασία με τις άλλες ομοσπονδίες και οργανισμούς της ομογένειας για να είμαστε πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί για την Πατρίδα.

Ο ρόλος της νεολαίας

Εχουμε βάλει τον πήχη ψηλά και για την ανάδειξη του ρόλου της Νεολαίας, καθώς η Μακεδονική νεολαία έχει όλα τα προσόντα να πάρει τη σκυτάλη και να συνεχίσει το ίδιο ζωηρά και με πάθος τους αγώνες μας για την προάσπιση της ιστορικής αλήθειας! Θα συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας, για τα οποία είμαστε περήφανοι!

Ηδη συμπληρώσαμε 70 χρόνια παρουσίας στις ΗΠΑ, μέσα από δυσκολίες και εμπόδια, όμως παίρνουμε δύναμη από την αγάπη που όλοι μας έχουμε για την Μακεδονία μας! Με την ευκαιρία αυτή θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ θα συνεχίσει να κάνει περήφανους τους Μακεδόνες σε όλο τον κόσμο και για τα επόμενα χρόνια, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις στις ηθικές αξίες μας και την αγάπη μας για την πατρίδα μας!

Η Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη και εμείς όλοι θα συνεχίσουμε να φυλάττουμε θερμοπύλες!

*Ο κ. Στέλιος Κυριμλής, είναι πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής.