H Αγία Σοφία και η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στην σύνοδο της Unesco

Αθήνα.- «Ως προστατευόμενο μνημείο της Unesco η Αγία Σοφία, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται μονόπλευρα από μια άλλη θρησκεία. Λόγω του χαρακτήρα και της ιστορίας του μνημείου, θα πρέπει να τοποθετείται υπεράνω τέτοιου τύπου αντιθέσεων», τόνισε ο κ. Μπαλτάς.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η Ελλάδα ετοιμάζει ψήφισμα, ώστε να βοηθηθεί «η σχολική απορρόφηση των παιδιών των μεταναστών στην Ελλάδα» και εξήγησε ότι δεν πρόκειται για οικονομική βοήθεια από την Unesco, αλλά για «τεχνική βοήθεια, ώστε να ενταχθούν τα παιδιά αυτά κανονικά στο σχολικό σύστημα της Ελλάδας, για όσο μένουν εκεί».

Και τα δυο αυτά θέματα συναρτώνται με τη γενικότερη κατάσταση στον Πλανήτη αλλά και με την πολιτική της Unesco, είπε ο κ. Μπαλτάς, προσθέτοντας ότι μόνιμο αίτημα της Ελλάδας παραμένει και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Έλληνας υπουργός παραβρέθηκε επίσης στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για την Ελλάδα, στον εκθεσιακό χώρο της Unesco. Πρόκειται για 80 φωτογραφίες του Αμερικανού φωτογράφου Ρόμπερτ Μακ Κέιμπ (Robert Mcabe ) που τους έχει δώσει τον τίτλο «Μονοπάτια σε μια μαγική γη».

 

 

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ