Έξω από το Μαξίμου εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Αθήνα.- Πανό στα κάγκελα της περίφραξης του Μεγάρου Μαξίμου, με σύνθημα «το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις», ανήρτησαν το πρωί της Δευτέρας διαδηλωτές-δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στα ιδιωτικά κανάλια Alpha, ANT1, Μακεδονία, Mega, Star, Σκάι και Epsilon, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και της πεντάωρης στάσης εργασίας (10.00-15.00) που πραγματοποιούν. ntou_533_355

Στη συμβολή της Ηρώδου Αττικού με τη Β. Σοφίας ο κύριος όγκος των εκατοντάδων συγκεντρωμένων εμποδίστηκε από κλούβες της Αστυνομίας, ωστόσο μερικές δεκάδες από αυτούς κατάφεραν κι έφτασαν μέχρι το πρωθυπουργικό μέγαρο, όπου ύψωσαν το πανό και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην είσοδο της Βουλής και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη συμβολή Ηρώδου Αττικού και Β. Σοφίας, ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, διεκδικώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν για το θέμα ότι οι συγκεντρωμένοι «έχουν δικαίωμα σε διαμαρτυρία εντός νομίμου πλαισίου και έχει προσκληθεί αντιπροσωπεία τους σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη».

Newsroom ΔΟΛ