Επιβεβαιώνει τον Στουρνάρα ο Βαρουφάκης!

ΣΧΟΛΙΟ PHP/ Χρήστος Μαλασπίνας

Ήταν μια δήλωση -η σημερινή του κ. Βαρουφάκη- που καλύτερα θα ήταν εάν έλειπε. Ήταν μία “απάντηση” στα όσα υποστήριξε -για τα πεπραμένα του κ. Βαρουφάκη στο ΥΠΕΘΟ – ο Γιάννης Στουρνάρας, και, μάλιστα, περιφρονητική, ” τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού” που καλύτερα να μην την έκανε. Διότι, επί της ουσίας, η δήλωση του πρώην υπουργού, ήλθε να επιβεβαιώσει όσα ισχυρίστηκε ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Ότι, δηλαδή, ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός, εξέθετε στους Ευρωπαίους εταίρους τον καημό του ότι “ήτανε υπουργός Οικονομικών μιας πτωχευμένης χώρας”!..

Κατά τον κ. Στουρνάρα αυτός ο ισχυρισμός “κούμπωσε” τους Ευρωπαίους και ανάγκασε την ΕΚΤ να λάβει μέτρα ενώ παράλληλα μαζί με το δημοψήφισμα “έσπρωξαν” τους καταθέτες να αποσύρουν από τις Τράπεζες πολλά  δισ. Ευρώ,  από τα οποία άλλα έβγαλαν στο εξωτερικό και άλλα -τα περισσότερα, όπως είπε- “έχωσαν” στα στρώματα.

Και ενώ κανείς θα ανέμενε να διαψεύσει ο κ. Βαρουφάκης ότι ενήργησε όπως ο κ. Στουρνάρας του καταλόγισε, ήρθε με τη σημερινή του δήλωσή να επιβαιώσει του λόγου το αληθές του κ. Στουρνάρα.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξερχόμενος του Μαξίμου (Φωτογραφία: Intime )

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξερχόμενος του Μαξίμου (Φωτογραφία: Intime )

Το ρεπορτάζ του real.gr που υπογράφει ο Βασίλης Σκουρής, στον οποίο έκανε ο κ. Βαρουφάκης τη δήλωσή του, έχει ως ακολούθως:

«Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους» απαντά με αποκλειστική του δήλωση στο Real.gr ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και στα όσα δήλωσε χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.

Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.

Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».