Παραιτούνται οι δικηγόροι του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος σιωπά

Παρίσι, Γαλλία.- Δεν θα συνεχίζουν να υπερασπίζονται οι δικηγόροι του τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος κρατείται στη Γαλλία ως μοναδικός εν ζωή συνεργός στις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο κατηγορούμενος αρνείται να μιλήσει.

Ο Αμπντεσλάμ, είπαν την Τετάρτη οι δικηγόροι του Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μέρι, δεν επιθυμεί να μιλήσει σε κανέναν ούτε και θέλει νομική εκπροσώπηση.

e3e3956c0f076c0c52758421627a5759

Ο Αμπντεσλάμ αρνείται να μιλήσει, και ο ένας από τους δύο συνήγορούς του Φρανκ Μπρετόν (φωτ.) εκτίμησε πως δεν προτίθεται να αλλάξει στάση (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

«Έχουμε πειστεί και μας έχει πει ότι δε θα μιλήσει και θα κάνει χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός. Τι μπορούμε να κάνουμε; Έχω δηλώσει από την αρχή ότι αν ο πελάτης μου παραμείνει σιωπηλός, θα παραιτηθώ από την υπόθεση» είπε ο Μπερτόν.

Ο Αμπντεσλάμ, που είχε διαφύγει στο Βέλγιο τις πρώτες ώρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο, είχε συλληφθεί έξω από τις Βρυξέλλες στις 18 Μαρτίου. Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησαν οι επιθέσεις στο Βέλγιο, που είχαν βάλει στο στόχαστρο το αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ και τον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ.

Θεωρείται, ως μοναδικός εν ζωή ύποπτος, πρόσωπο κλειδί στον, όπως όλα δείχνουν ουσιαστικά ενιαίο, τζιχαντιστικό πυρήνα που είχε προχωρήσει και στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Newsroom ΔΟΛ