ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Συνεδριακά και ομογενειακά!

melissa1-90x901Υπό το βαρύ κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και ενώ ακόμη πλανώνται στην αθηναϊκή ατμόσφαιρα τα χημικά που δέχθηκαν κατά πρόσωπο οι συνταξιούχοι, έξω από το …αριστερό Μαξίμου ξεκινά τις εργασίες του το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το συνεδριακό σκηνικό συμπληρώνουν δύο ακόμη «επιτυχίες» της Κυβέρνησης. Οι πλειστηριασμοί ακινήτων και πρώτης κατοικίας που έφεραν «στα χέρια» τα ΜΑΤ με τους οφειλέτες. Και τα …καθ’ οδόν «μαύρο» που σε λίγες μέρες θα πέσει σε τέσσερα τουλάχιστον τηλεοπτικά Κανάλια.

melissa1-90x901Όλα αυτά, κάτω από το τρίτο Μνημόνιο, την εκχώρηση για 99 χρόνια της Δημόσιας Περιουσίας στο υπερταμείο» και την θεσμοθέτηση του «κόφτη»! Δεν είναι λίγα τα «πεπραγμένα» για δύο  Συνέδρια! Τι περιμένουμε να γίνει; Ε, θα πέσουν κανά-δυό “ντουφεκιές” για την τιμή των όπλων και μετά… Μα …θα πανηγυρίσουν τις επιτυχίες τους, θα υψώσουν το λάβαρο «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» –κι αυτό είναι το μόνο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ που ισχύει, αφού τα σπίτια  μας τελικά θα τα πάρουν όχι οι τραπεζίτες, αλλά τα ξένα funds!- και θα δοξάσουν τον Τσίπρα για την …προσήλωσή του στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ…

melissa1-90x901Ευτυχώς που υπάρχουν φωνές στον ομογενειακό χώρο που λένε τα πράγματα με τ΄όνομά τους, όπως ο βουλευτής Σουηδίας, Σωτήρης Δελής. Είναι μία ελπίδα ότι η ομογένεια και οι απόδημοι Έλληνες θα σπάσουν επιτέλους το από παλιά υψωμένο «κάστρο σιωπής» και θα διεκδικήσουν πλέον δυναμικά τα δικαιώματά τους.

 

melissa1-90x901 Η “μελισσούλα” μεταφέρει το μήνυμα: Αρκετά οι Έλληνες του εξωτερικού έπαιξαν το ρόλο της Ιφιγένειας. Η υποταγή του ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ, θα ανοίξει το δρόμο…  Φτηνοί υπαινιγμοί, συμφεροντολογικές υποσχέσεις και παρελκυστικές δεσμεύσεις, θα πέσουν στο κενό. Σύντομα θα ακουστεί η φωνή των «εκτός» προς πάσαν κατεύθυνση. Καθαρή, δυνατή, αποφασιστική. Μέχρις εδώ!