Κρήτη: Συνελήφθη καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες – Φόβοι ότι πρόκειται για τζιχαντιστή!

Κρήτη.- Στη σύλληψη ενός 51χρονου από την Συρία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί από τις αρχές Βελγίου προχώρησε σε περιοχή του Αποκόρωνα η αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο 51 χρόνος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων εντός εδάφους Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του από αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη…

22 Μαρτίου 2016: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός από τις φονικές εκρήξεις στις Βρυξέλλες. Τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ακολούθησε τρομοκρατική επίθεση σε δύο σταθμούς του Μετρό, από τις οποίες 20 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Θυμηθείτε το βίντεο-ντοκουμέντο λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη μέσα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που έδωσε στη δημοσιότητα το Russia Today.

Ήταν γύρω στις 08:00 το πρωί όταν δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κεντρικό αεροδρόμιο της βελγικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με μαρτυρίες λίγο πριν την πρώτη έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένας άντρας ακούστηκε να φωνάζει κάτι στα αραβικά. Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου ανακοίνωσε επίσημα ότι επρόκειτο για επιθέσεις αυτοκτονίας. Οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο σημειώθηκαν ταυτόχρονα στις 8 το πρωί (ώρα Βρυξελλών) στο γκισέ των Αμερικανικών Αερογραμμών στην αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά τις εκρήξεις επικράτησε πανικός με τον κόσμο να τρέχει να βγει από το δαιδάλωδες αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι αρχές του αεροδρομίου άρχισαν να δίνουν οδηγίες μέσω των μεγαφώνων αλλά και μέσω twitter σε όσους βρίσκονταν μέσα σε αυτό προκειμένου να βγουν έξω με ασφάλεια.

Λίγο μετά τη διπλή έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών κι εν ώρα αιχμής, μια νέα διπλή έκρηξη σημειώθηκε στους σταθμούς του μετρό Μάαλμπεκ και Σούμαν κοντά στα γραφεία των ευρωπαϊκών θεσμών στις Βρυξέλλες. Η έκρηξη σημειώθηκε σε μεσαίο βαγόνι συρμού το οποίο βρισκόταν εν κινήσει. Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τους επιβάτες να κατεβαίνουν μετά την έκρηξη σε κατάσταση πανικού και να προχωρούν στις ράγες προκειμένου να βγουν από τον σταθμό. Φαίνονται επίσης τραυματισμένοι πολίτες καθώς και νεκροί…

πηγή:newsIt.gr