Έρευνα για Cessna που χάθηκε στα Καλάβρυτα

Αθήνα.- Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό ενός μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 18:30, στα Καλάβρυτα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Cessna εκτελούσε εκπαιδευτικό δρομολόγιο Μέγαρα – Καλάβρυτα – Μέγαρα και ανήκει στην αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας.

Τα ίχνη του αεροσκάφους φαίνεται ότι χάθηκαν ενώ πετούσε πάνω από την ορεινή Αχαΐα, στα Καλάβρυτα.

Φωτογραφία Αρχείου.

Φωτογραφία Αρχείου.

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η τελευταία του επαφή ήταν με το Κέντρο Ελέγχου Ανδραβίδας στις 17:15.

Έρευνες στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων έχει ξεκινήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.

Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του Cessna συμμετέχουν ακόμη πλωτό σκάφος του λιμενικού, στην ακτογραμμή Κιάτου – Ξυλόκαστρου, ιδιωτικό αεροσκάφος με πιλότο άνδρα του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ