Νέα ήττα για τον Παναθηναϊκό από την Ξάνθη στη Λεωφόρο – Οι άλλοι αγώνες

Αθήνα.- Πετυχαίνοντας δύο εκπληκτικά γκολ η Ξάνθη έφυγε με το «διπλό» από τη Λεωφόρο (Παναθηναϊκός – Ξάνθη 1-2) και υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του φετινή ήττα στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.c6838c4b44a237f378207c38854ded5e

Έναν αγώνα περιλαμβάνει το πρόγραμμα στις 18:15 με τον Ατρόμητο να φιλοξενεί τη Βέροια, ενώ αναβλήθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό λόγω του σεισμού στα Γιάννενα. Η μέρα ολοκληρώνεται στις 20:30 που διεξάγεται το ντέρμπι της αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή στην Τούμπα.

Τέλος τη Δευτέρα η ΑΕΚ έχει δύσκολη αποστολή στη Λάρισα, απέναντι στην τοπική ΑΕΛ.

Παναθηναϊκός-Ξάνθη

Δύο σοβαρά λάθη του Λουκ Στιλ υποχρέωσαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στη φετινή Super League και τον «γκρέμισαν» από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ξάνθη «άλωσε» για δεύτερη σερί χρονιά το «Απόστολος Νικολαϊδης», επικρατώντας 2-1 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, και πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στο πρωτάθλημα, χάρη σε γκολ των Ντε Λούκας (34΄) και Βασιλακάκη (66΄). Ο Λέτο είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους «πράσινους» (62΄), που υποχώρησαν στη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο πλέον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» πήραν μεν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να διασπάσουν τη “σφιχτή” αμυντική διάταξη της Ξάνθης, καθώς ο Βιγιαφάνιες δεν μπορούσε να “φτιάξει παιχνίδι” και ο Μπεργκ ήταν απομονωμένος μπροστά, ενώ ο ορεξάτος Γουακάσο εκνευρίστηκε μετά από ένα σκληρό τάκλιν του Χατζητερζόγλου και βγήκε εκτός ρυθμού.

Ενα σουτ του Γουακάσο και μία κεφαλιά του Σάμπα ελάχιστα προβλημάτισαν τον Ζίβκοβιτς και κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με εντελώς απρόσμενο τρόπο. Ο Ντε Λούκας είχε την έμπνευση να εκτελέσει απευθείας ένα φάουλ από πλάγια δεξιά, ο Στιλ ήταν εκτός θέσης και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1 (34΄). Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, ο Γιουνές έφυγε επικίνδυνα στην αντεπίθεση, αλλά η τελική του προσπάθεια δεν ήταν καλή και ο Στιλ μπλόκαρε εύκολα.

Η είσοδος του Λέτο αντί του Γουακάσο δεν άλλαξε ιδιαίτερα πράγματα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, ενώ το 51΄ χρειάστηκε μία σωτήρια προβολή του Μολέδο για να σταματήσει τον Λουσέρο, που έβγαινε απέναντι από τον Στιλ. Οι «πράσινοι» έφτασαν τελικά στην ισοφάριση στο 62΄, όταν ο Μπεργκ γύρισε στον Μέστο, που είχε μπει σαν σέντερ-φορ, αυτός έστρωσε στον Λέτο κι αυτός με σουτ (που κόντραρε στον Φλίσκα και άλλαξε πορεία) νίκησε τον Ζίβκοβιτς.

Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ακολούθησε νέο σοκ για τους γηπεδούχους, με τον Βασιλακάκη να πιάνει ένα ψηλοκρεμαστό βολέ αρκετά έξω από την περιοχή και να βρίσκει ξανά εκτός θέσης τον Στιλ, «γράφοντας» το 1-2.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε όλος μπροστά για να ψάξει την ανατροπή, με τον Σάμπα να γίνεται… δεύτερος σέντερ-φορ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ ένα καλό φάουλ του Λεντέσμα στο 77΄ κι ένα σουτ του Εμποκού στο 83΄, ενώ μία κεφαλιά του Μπεργκ στο 92΄ έφυγε άουτ και η Ξάνθη πανηγύρισε για δεύτερη σερί χρονιά στη Λεωφόρο, παίρνοντας ταυτόχρονα βαθμολογική «ανάσα».

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Γουακάσο, Μέστο, Ζέκα, Μολέδο – Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Νιέτο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Σάμπα, Μπεργκ, Ζέκα, Λουντ (69΄ Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο (46΄ Λέτο), Χουλτ, Λεντέσμα (90+1΄ Ρινάλντι), Μέστο, Μολέδο

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές, Σολτάνι (67΄ Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητερζόγλου (55΄ Νιέτο), Βασιλακάκης (75΄ Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΟΚ – ΗΡΑΚΛΗΣ

Μετά από δύο σερί ισοπαλίες, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς επικράτησε εντός έδρας του Ηρακλή με 1-0 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Χουάντερσον σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους γηπεδούχου, αποτρέποντας ενδεχόμενη συντριβή των φιλοξενούμενων.

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ουσιαστικά λίγο πριν το πρώτο ημίωρο του. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Γκάρι Ροντρίγκες, ενώ στο 27΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σαραμαντάς του “Γηραιού” επειδή εξύβρισε τη βοηθό διαιτητή. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έχασε πολλές ευκαιρίες αφού έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Χουάντερσον, κράτησε πάντως τους τρεις βαθμούς με τους οποίους ανέβηκε στην 4η θέση της κατάταξης, μετά από τα πρώτα 5 ματς στη Super League.

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Μπίσεσβαρ έδωσε στον Ροντρίγκες κι έκεινος κεραυνοβόλησε τον Χουάντερσον, κάνοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να πετύχουν γρήγορα και δεύτερο γκολ, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν άστοχος. Η πλάστιγγα έγειρε τελείως υπέρ του ΠΑΟΚ στο 27′, όταν ο Σαραμαντάς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή έβρισε τη βοηθό διαιτητή, Χρυσούλα Κουρομπίλια.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Ηρακλής δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, παρά μόνο μία φορά, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μοντέιρο εκτέλεσε πανέμορφα ένα φάουλ, αναγκάζοντας τον Γλύκο σε μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ, με τους ποδοσφαιριστές του Βλάνταν Ίβιτς να μην μπορούν να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία του Χουάντερσον, ο οποίος έπιανε τα πάντα. Ένα σουτ του Αθανασιάδη δεν μπορούσε να πιάσει κι αυτό κατέληξε στο δοκάρι του Ηρακλή στο 59′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς (46′ Βαρέλα), Λέοβατς (46′ Κίτσιου), Κάνιας (86′ Τσίμιροτ), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Αθανασιάδης
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Ρούσος (71′ Kαραγκούνης), Κούρος, Μοντέιρο, Λάμπρου (83΄Τσότρας), Πασάς (46′ Αγγελόπουλος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΒΕΡΟΙΑ

 

Ο Ατρόμητος νίκησε 1-0 την Βέροια για την 7η αγωνιστική της Super League. Δείτε εδώ το γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Δείτε τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10
Παναιτωλικός-Κέρκυρα 4-0
(5΄ Τομανέ, 7΄,56΄ Μάρκος Πάουλο, 82΄ Ρόσα)

Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 2-0
(65΄αυτ. Βάντερσον, 84΄ Καλτσάς)

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2
(15΄ Μποτία, 64΄ Μιλιβόγεβιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2
(62΄ Λέτο – 34΄ Ντε Λούκας, 66΄ Βασιλακάκης)

ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός Αναβλήθηκε

18:15 Ατρόμητος-Βέροια Δημ. Στάδιο Περιστερίου
20:30 ΠΑΟΚ-Ηρακλής Γηπ. Τούμπας

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/10
19:30 ΑΕΛ-ΑΕΚ “AEL FC Arena”

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ